Pet načinov za razstrupljanje odnosov

Prijateljstva ne mešajte s seksom, če si želite nove ljubezni. Idealov ni, odnos zahteva delo, če ste izbirčni ali ne.
Fotografija: Prijatelji naj ostanejo prijatelji. FOTO: Guliver/Getty images
Odpri galerijo
Prijatelji naj ostanejo prijatelji. FOTO: Guliver/Getty images

Novoletne zaobljube ne služijo samo temu, da ljudje shujšajo ali nehajo kaditi, ampak tudi temu, da opustijo škodljive navade v spolnosti in zaživijo drugače. Kako lahko imate več sreče v ljubezni v letu, ki je pred vami?

1. Nič več prijateljev za seks

Lepo je imeti prijatelja in lepo je imeti nekoga, h komur se lahko stisneš, ampak to naj bosta dve različni osebi. Prijateljstva ne mešajte s seksom, če si želite najti novo ljubezen, kajti sicer bodo vaše potrebe že delno zadovoljene, zanimanje za nekoga drugega pa vedno manjše.

V letu 2020 se osredotočite nase. FOTO: Guliver/Getty images
V letu 2020 se osredotočite nase. FOTO: Guliver/Getty images
2. Izbirčnost

Nekateri ljudje so preveč izbirčni, ko iščejo partnerja zase, saj vztrajajo pri svojih merilih in pričakovanjih, nekateri pa se hitro prilagodijo in včasih znižajo svoje kriterije, samo da bi bili z osebo, do katere nekaj čutijo. Resnica je nekje vmes, idealov ni, odnos zahteva delo, če ste izbirčni ali ne, kajti ljubezen ni. Če ne gre drugače, si naredite seznam (nematerialnih) lastnosti potencialnega partnerja in izberite nekoga, ki jih ima od desetih vsaj sedem.

3. Seksajte, kot je vam všeč

Nemalo ljudi seksa tako, kot je všeč njihovemu partnerju, samo da je mir v hiši, pa tudi ljudje, ki si iščejo partnerja, so v postelji pripravljeni na kompromise, ki jim niso nujno najbolj pogodu, zato da ustrežejo nekomu. Imate eno življenje, zakaj bi ga zapravili za seks, ki ni po vašem okusu, ki vas morda boli ali se ga celo sramujete? Ali celo za seks z nekom, ki ga ne ljubite?

Prevelika izbirčnost ni dobra. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Prevelika izbirčnost ni dobra. FOTO: Getty Images/iStockphoto
4. Odločite se zase

Če dvomite o svojem partnerstvu, če ne veste, ali je prava oseba za vas ali ne, vprašajte družino ali prijatelje, kaj si mislijo o vašem partnerju, in hitro boste lahko izluščili pomembna spoznanja. So ljudje, ki vas dobro poznajo in vam želijo dobro, zato se splača prisluhniti njihovim odgovorom.

5. Delajte za srečo

Nekateri pari se morajo bolj truditi za srečo, drugi manj, a vsem je bolj ali manj jasno, da sreča in zadovoljstvo v odnosu nista nekaj, kar je samoumevno in podarjeno, ampak gre za dvosmerni tok dam – daš. Cilj je, da je krog sklenjen in teče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije