NERESNICE

Pet mitov o oralnem seksu

Ni res, da morate spermo vedno pogoltniti.
Fotografija: O oralnem seksu kroži kar nekaj mitov, v katere ne bi smeli verjeti. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
O oralnem seksu kroži kar nekaj mitov, v katere ne bi smeli verjeti. FOTO: Thinkstock

Oralni seks je pogosta in priljubljena dejavnost mnogih parov. A kljub temu o njem še vedno krožijo miti, ki jim res ne bi smeli verjeti. 

Čim globlje, tem boljše

Tako imenovano globoko grlo, dejanje, v katerem ona v svoja usta vzame njegovega celotnega korenjaka, je pogosto videti v pornofilmih, a v resnici je zadeva v večini primerov neizvedljiva. Tehnika dejansko ne prinaša toliko zadovoljstva, kot si morda mislite. Največ živčnih končičev je na glavici penisa, zato se ta najbolj odziva na stimulacijo. Sama globina torej ni pomembna. Z jezikom in ustnicami ljubkujte ključni del njegovega organa in z rokama stimulirajte preostali del. Verjemite: zadovoljna bosta oba.

Sperma mora zdrkniti po vašem grlu

Nekateri menijo, da je oralni spolni odnos popoln le, kadar njegova semenska tekočina steče po njenem grlu. Tudi to ne drži. Odločitev, ali jo pogoltniti, je samo vaša. Če vam misel na to ni prijetna, naj njegov izloček konča drugje.

Zobje so prepovedani

Razumljivo je, da pregrobi prijemi z zobmi ne prinašajo užitka, temveč so vir bolečine, a nežno grizljanje po glavici penisa (zlasti če je močno vzburjen) odkriva nove dimenzije užitka. Res pa je, da ga je najboljše vprašati, kaj meni o tej tehniki. Odgovor vas bo morda presenetil.

Oralni seks je ponižujoč

Ni. Ne glede na to, ali vas zadovoljuje on ali vi njega. Oralni seks je povsem spremenljiva oblika spolnega odnosa in to, ali se mu bosta predajala ali ne, je čisto vajina odločitev. Zakaj bi bilo ponižujoče početi nekaj, kar zadovoljstvo prinaša obema?

Oralni seks je varen

Ne bo držalo. Tudi med njim se prenašajo spolno prenosljive bolezni, kot so aids, sifilis ali gonoreja. Izliv v usta povečuje verjetnost okužbe, zato s kom, ki ga ne poznate dobro, uporabite kondom. Izberite takšne nevtralnega okusa in brez premazov. Če pa bi radi razvajali še sebe, poiščite kondome z različnimi okusi. Obstajajo tudi takšni, ki spominjajo na jagode ali čokolado.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas