ODGOVORI

Osem najpogostejših vzrokov za moško nezvestobo

Zakaj v resnici skačejo čez plot.
Fotografija: Ne glede na vzrok, prevara vselej zadaja globoke rane. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ne glede na vzrok, prevara vselej zadaja globoke rane. FOTO: Thinkstock

Prevare se, na žalost, pogosto dogajajo. Ne glede na to, ali so načrtovane ali spontane, za seboj puščajo težke posledice. V resnici ni mogoče z gotovostjo trditi, ali bo nekdo v zvezi zvest ali ga bo zamikal prepovedani sadež, ali posplošiti, kaj do varanja pripelje, so pa pred nedavnim v publikaciji Journal of Sex Research objavili izsledke študije, ki je izluščila osem najpogostejših vzrokov, ki na skok čez plot napeljejo moške.

Jeza

Seks iz maščevanja partnerici je med prvimi na tem seznamu. Ne glede na to, kaj je vzrok za bes, tedaj, ko je na svojo drago jezen, kaj lahko zakrivi nečedno dejanje.

Dolgočasje

Iskanje novih pustolovščin, predvsem v postelji, prav tako pogosto zapelje v prepovedane vode. Dolgočasje v spalnici ali fantazije, ki jih ona noče ali ne more izpolniti, vse to so povodi za prevaro.

Pomanjkanje ljubezni

Kadar dobi občutek, da ga ona ne ljubi več in da ji ni mar za razmerje, občuti globoke rane, ki jih poskuša zaceliti v tuji postelji.

Zanemarjanje

Kar se nekako navezuje na predhodno točko. Zanemarjanje vodi v bes in frustracije, občutek, da zaradi njega ni deležen prave ljubezni, pa napelje na prevaro.

Pomanjkanje komunikacije

Zdrava in redna komunikacija je ključna za srečno in trdno zvezo. Izogibanje pogovorom hitro pripelje do prevare in na koncu do tragičnega zaključka odnosa.

Ponujena priložnost

Obstajajo priložnosti, kjer so prevare verjetnejše: spogledovanje na počitnicah, službene zabave, potovanja, poroke. Prav ob njih moški najpogosteje svojim dragim nataknejo rogove.

Iskanje potrditve

Če te ne dobi dovolj doma, trpi njegov ego. In da bi si nekoliko dvignil samozavest, skoči med tuje rjuhe. Kliše? Morda. Dejstvo? Nedvomno.

Nove izkušnje

Neznano je razburljivo, privlačno, zanimivo in zato tako mamljivo. Težnja po novih izkušnjah in drugačnem seksu je zato eden od pogostih povodov za prevaro.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije