KONDOM

Osem najbolj pogostih napak pri uporabi kondoma

Kondom je še vedno najboljša zaščita, a treba ga je znati uporabljati. Najprej preverite rok uporabe: če je v ovitku zrak, je to dobro znamenje.
Fotografija: Znate uporabljati kondom?
Odpri galerijo
Znate uporabljati kondom?

Kondom je še vedno najbolj zanesljivo sredstvo za preprečevanje nezaželene nosečnosti in spolno prenosljivih bolezni, zato preverite, ali ga znate uporabljati ali pa se vam dogajajo nepotrebne napake.

1. Ne preverite roka trajanja

Morda se sliši nepotrebno, a preden uporabite kondom, sploh če ga že celo večnost nosite s seboj v denarnici ali v torbici, preverite rok uporabe. Če pod prsti čutite, da je v ovitku še vedno nekaj zraka, je tudi to dobro znamenje.

2. Preveč previdnosti

Če mislite, da sta dva kondoma bolje od enega, se krepko motite. Ravno dva kondoma skupaj imata več možnosti, da se zaradi večjega trenja lahko strgata in učinek je nasproten od želenega.

3. Napačen trenutek

Pogosto se zgodi, da moški kondom natakne prekmalu, kar otežuje erekcijo, včasih pa tudi prepozno, torej po tem, ko se je spolni odnos že začel. V resnici se kondom natika v stanju polne erekcije in vedno, preden moški vstavi penis v nožnico.

4. Ni prostora na vrhu

Pomembno je, da pri natikanju na koncu narahlo povlečete zanj in tako ustvarite nekaj prostora, kamor bo stekla semenska tekočina. Če tega ne storite, lahko kondom med orgazmom poči.

5. Premajhen ali prevelik

Prava velikost je pomembna, premajhen kondom se težko natika in ima več možnosti, da poči, prevelik lahko zdrsne dol.

6. Napačen lubrikant

Če uporabljate poleg kondoma tudi lubrikant, naj bo le ta na vodni osnovi, saj so oljni znani po tem, da zmanjšujejo učinkovitost kondoma.

7. Predolgo notri

Včasih moški po odnosu še nekaj časa ostane v partnerici, kar ni priporočljivo početje, če nosi kondom, saj ta zdrsne dol, ko erekcija uplahne. Crkljajte se, a na pravi način.

8. Neredna uporaba

Kondom bo skoraj vedno deloval, če ga boste uporabljali pravilno, predvsem pa tudi redno. Dovolj je, da ste enkrat brez, in nezaželene posledice so tu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije