LJUBLJENE OSEBE

Opozorilni znaki, da zveza ne bo obstala

Objavljeno 14. maj 2019 21.09 | Posodobljeno 14. maj 2019 21.09 | Piše: Katarina Golob

Zagotovo ni dobro, če partnerja vaši prijatelji ne marajo. Preden se podate v odnos, uskladite pričakovanja.

Uskladite pričakovanja, preden bo prepozno. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images
Marsikdo na začetku odnosa spregleda zgodnje opozorilne znake, ki kažejo na to, da ima odnos na dolgi rok le malo možnosti, da preživi, razlogov pa je kar nekaj.

Pomanjkanje sproščenosti

Z leti res traja dlje, da se ljudje drug pred drugim (intimno) sprostijo, pa vendar – če ni sproščenosti te vrste, ko si lahko vse poveš, ne da bi te drugi obsojal, to ni dober znak. Vedno mora obstajati tudi spoštovanje, a z roko v roki s sproščenostjo.

Preizkušanje meja

Če vam partner ne odgovarja na sporočila, medtem ko sproščeno klepeta po facebooku, je to neobzirno, poleg tega gre za preizkušanje vaših meja. Bodite pozorni, kako pogosto se to dogaja, saj imate tudi vi svoje meje in čas je, da jih začnete braniti.

Neskladnost pričakovanj

Pravijo, da se ljudi ne sprašuje, koga volijo, koliko zaslužijo in v kaj verujejo, vendar to ne drži, ko si iščejo resnega partnerja, s katerim bi delili vse. Takrat je pomembno, kaj ena stran misli in pričakuje, saj se to lahko močno razlikuje od tega, kar meni druga. Podobna, če ne usklajena pričakovanja so pomembna za dober odnos.

Menjava razpoloženja

image
Če ni strpen do drugih, najbrž tudi do vas ne bo.
Če je partner en teden sladek kot med, drug teden pa vas ne pogleda, in tako v nedogled, pomeni, da v resnici ni pripravljen na resen odnos, vsaj tako meni veliko psihologov. Ne more se odločiti in ne more prevzeti odgovornosti za to, kar čuti, naj bo dobro za oba ali ne, in to je težava.

Nepotrpežljivost

Bodite pozorni na to, kako strpen je vaš partner do drugih, na primer do svojih prijateljev, staršev ali zgolj natakarjev v restavraciji in prodajalcev v trgovini. Če hitro pokaže nestrpnost in jezo, ste lahko skoraj prepričani, da se bo to v nekem trenutku zgodilo tudi vam.

Nihče od vaših ga ne mara

Če vašega partnerja ne mara in ne prenese večina vaših prijateljev, staršev in drugih, se resno vprašajte, zakaj tako mislijo. Nekateri vam bodo povedali svoje razloge, drugi ne, pomembno pa je, da se strinjajo, da ta človek ni pravi za vas. Morda je nekaj na tem. 




Deli s prijatelji