NEPOGREŠLJIVO

Obvezno za odličen seks

Objavljeno 13. junij 2020 21.01 | Posodobljeno 13. junij 2020 23.26 | Piše: M. F.

Ker je dobro vedno lahko še boljše, poglejte, kako dober seks spremeniti v odličnega.

Seks je lahko odličen le ob pozornem in navdušenem partnerju. FOTO: Thinkstock
Kaj je tisto, kar seksu zagotavlja dodano vrednost? Odgovor na vprašanje ponuja zadnja raziskava organizacije Singles in America, v kateri je sodelovalo 5.500 samskih različnih starosti, z različnim materialnim statusom in načinom življenja. Kar 83 odstotkov vseh je navedlo dve ključni sestavini odličnega seksa. Ne glede na spolno usmerjenost je namreč velika večina povedala, da lahko takšnega doživljajo le ob partnerju, ki pozoren ter poln navdušenja. Drži sicer, da se je med odgovori na vprašanje, kaj je tisto, zaradi česar je seks odličen, znašlo tudi doživljanje orgazma, a ta ni bil na samem vrhu lestvice.

In kdaj je seks slab?

Seveda so se izvajalci raziskave poglobili tudi v dejavnike, zaradi katerih je seks slab. Na tem seznamu so se na prvem mestu znašli preveč govorjenja med samim aktom, pomanjkanje strasti, togost v postelji, slabo poljubljanje in predolgo omahovanje z izpovedjo ljubezni.

Vsi sodelujoči so se strinjali, da se seks po nekaj aktih z istim partnerjem izboljša in je zato skrb, če se zadeve v prvih nekaj seansah ne odvijajo najbolje, odveč.

Seks na prvem zmenku

Kar zadeva seksa za eno noč, je 30 odstotkov moških povedalo, da je ta v njihovih očeh najbolj priljubljen. Z njimi se strinja le 15 odstotkov žensk. Pri moških je sicer trikrat večja verjetnost, da bodo seks predlagali že na prvem zmenku, bi pa 48 odstotkov moških in žensk že na prvem srečanju skočilo v posteljo in tako presodilo, ali je med dvema prava kemija.

V vsakem primeru bi morali v seksu uživati obe strani, kar brez pozornosti in navdušenja po mnenju večine ni mogoče.
Deli s prijatelji