VARANJE

Nezvestoba ni le fizična

Objavljeno 17. oktober 2019 21.02 | Posodobljeno 17. oktober 2019 21.02 | Piše: Katarina Golob

Najbolj uničujoča je kombinacija čustvene in fizične nezvestobe.

Ni treba, da naš partner spi z nekom drugim, da bi se počutili prevarane.
Prevaranim se svet običajno postavi na glavo, tudi če ne gre za fizično nezvestobo, saj je te več vrst. Ni treba, da naš partner spi z nekom drugim, da bi se počutili prevarane, to se lahko zgodi že prej.

Čustvena

Ta je v zadnjem času zelo pogosta, saj se običajno spleta med ljudmi, s katerimi preživljamo največ časa, torej med sodelavci. Gre za eno od najbolj bolečih prevar, kajti spoznanje, da partner ljubi nekoga drugega in z njim deli tako svoje sanje kot strahove, je težko prebavljivo. Ta vrsta nezvestobe ne potrebuje seksa, da bi obstajala.

Na internetu

O nezvestobi na internetu govorimo takrat, ko virtualno druženje z nekom začne pomembno vplivati na naše življenje. Lahko se začne z všečki, ki prerastejo v nenehno visenje na internetu, zato da smo v stiku z ljubljeno osebo. Druga oblika je odvisnost od pornografije, obe pa lahko vključujeta seks, čeprav virtualen.

Skok čez plot

O fizični nezvestobi govorimo, ko imata dva, ki ju doma čakata partnerja, spolne odnose in telesne stike. Samo po sebi jo nekateri lahko celo oprostijo, drugi pozabijo, a če se tej nezvestobi pridruži še čustvena, se zveza običajno konča z ločitvijo oziroma razhodom.
image
Ni treba, da naš partner spi z nekom drugim, da bi se počutili prevarane.
Deli s prijatelji