UČINKOVITO

Neverjetno, kako lahko drobna sprememba izboljša seks

Če potrebujeta malo zagona, si lahko pomagata na preprost način.
Fotografija: Seks zunaj postelje spodbudno vpliva na zvezo. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Seks zunaj postelje spodbudno vpliva na zvezo. FOTO: Thinkstock

Če bosta z dragim različne prostore doma izkoristila malo drugače, da denimo v kuhinji ne bosta samo kuhala, temveč bosta včasih v njej okušala tudi strasti, bo vajina zveza čvrstejša in kot par bosta srečnejša, se je izkazalo v avstralski raziskavi podjetja HouseMethod.

Zgovorne številke

Raziskava je obsegala 1000 posameznikov in dokazala, da so tisti, ki seksajo tudi zunaj spalnice, za 10,5 odstotka zadovoljnejši z življenjem v primerjavi z onimi, ki to počnejo le v postelji. Na samo spolno življenje ima ta malenkost še večji vpliv. Kajti (recimo jim) avanturisti so za 33 odstotkov zadovoljnejši z intimnim življenjem od onih, ki prisegajo na klasiko. Najbrž zato, ker seksajo pogosteje, v povprečju 10,9-krat mesečno, preostali pa le 5,8-krat na mesec.

Kje se kreše

Če ni ravno spalnica, pari najraje izberejo dnevno sobo, seveda zaradi udobnega kavča. Sledi kopalnica, kjer je mogoče akcijo izvesti pod prho ali v kadi polni pene. Priljubljeni so tudi podstrešje, zavetje omare in vrt.

Vsi nimajo možnosti

Čeprav strokovnjakinja za spolnost Emily Morse poudarja, da so novosti v seksu vedno dobrodošle in da se ne gre ujeti v rutino, je vendarle treba poudariti, da so v študiji sodelovali pari, ki živijo skupaj in jim nič ne more preprečiti, da se v strastni objem spustijo, kjer koli se vzburijo. Za tiste, ki so pod isto streho s starši ali sostanovalci, pa je vendarle priporočljive malo obzirnosti. Ali pa avto ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije