ŽGEČKLJIVO

Nepozabni poljub: ni nujno, da je najbolje s partnerjem

Da se nam poljub vtisne v trajni spomin, vplivajo številni dejavniki.
Fotografija: Zelo pomemben je tudi kraj poljuba. FOTO: Aleksandar Karanov, Getty Images
Odpri galerijo
Zelo pomemben je tudi kraj poljuba. FOTO: Aleksandar Karanov, Getty Images

Poljub, ob katerem se nam strese celo telo, je nekaj neverjetno prijetnega: a zakaj se nam nekateri poljubi tako zelo vtisnejo v spomin?

Telesna izkušnja

Prvi dejavnik, zaradi katerega si zapomnimo fantastičen poljub, je telesna izkušnja. Vse podrobnosti, kako nekdo premika jezik, nagiba glavo, diha in diši, se nam zapečatijo v spomin. Če tega ne doživimo, spomin na poljub ne bo preživel.

Oseba

Običajno je, da se najraje poljubljamo s partnerjem, ampak ali res niste doživeli česa boljšega? Včasih se nam poljub vtisne v spomin, ker je bil nepričakovan, ker nam ga je poklonil tujec, morda skrita ljubezen ...

Kontekst

Poljub si zapomnimo tudi po kraju in času, ko se je zgodil. Koliko smo bili stari, kateri letni čas je bil, se je zgodil ob sončnem zahodu na plaži, morda na plesišču ali med gledanjem televizije, ni pomembno. Neredko si zapomnimo tudi kakšen kos oblačila.

Čustva

Pravi poljub v nas vedno prebudi čustva, običajno romantična in erotična, lahko tudi evforična ali odbijajoča. Naš čustveni odziv na poljub je skoraj vedno najpomembnejši dejavnik, zakaj si ga lahko zapomnimo za vedno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije