SHIBARI

Nekatere vzburja, če so zvezani: za začetek zadostuje en vozel

Shibari prestopa meje Japonske in osvaja svet.
Fotografija: Nekateri si posteljne užitke radi popestrijo z vrvjo. FOTO: Nbak/Getty Images
Odpri galerijo
Nekateri si posteljne užitke radi popestrijo z vrvjo. FOTO: Nbak/Getty Images

Shibari je vrsta spolne igrice, ki vključuje vezanje ljudi z vrvjo in je del japonske industrije za odrasle že od začetka 20. stoletja. Če vas torej vzburjajo spolne igrice, ki temeljijo na disciplini, pokornosti, vezanju in dominiranju, ste morda tudi vi kandidat, da poskusite shibari, ki je v zadnjem desetletju prerasel meje Japonske.

Igrica ni romantična

Danes v njem uživajo mnogi, tako pari v varni zasebnosti doma, obiskovalci klubov, ki občudujejo divje nastope, kot oboževalci filmov za odrasle. Shibari navdihujejo prizori, ki spominjajo na srednjeveške podvige, ko so vitezi v okovih osvajali zasužnjena in zvezana dekleta. Velja poudariti, takšna spolna igra ni prav nič romantična ali poduhovljena, kot se ji danes pogosto zmotno pripisuje.

Japonsko vezanje je lahko zapleteno, za začetek si ga velja poenostaviti in se osredotočiti na en vozel ali dva. Pomembno je, da v tem uživata oba! V nasprotju z BSDM bolečina pri shibarju ni obvezna, pravzaprav ni niti zaželena, je pa užitek seveda zagotovljen. Potrebujete le dobro vrv. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije