Najpogostejše spolne fantazije moških in žensk

Moški in ženske si v domišljiji zamišljajo različne seksi scenarije.
Fotografija: Moški večkrat kot ženske sanjarijo o seksu z nekdanjo ljubeznijo. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Moški večkrat kot ženske sanjarijo o seksu z nekdanjo ljubeznijo. FOTO: Thinkstock

Spolne fantazije ima tako rekoč vsak, a vsakomur v domišljiji družbo delajo drugi junaki. Kateri? Na to vprašanje je poskušala odgovoriti nova študija inštituta Kinsey, kjer se ukvarjajo s proučevanjem človeške spolnosti. Ta je dokazala, da je tudi spolne fantazije mogoče razdeliti na moške in ženske.

V raziskavi je sodelovalo pet tisoč Američanov, starih od 18 do 87 let, ki so prek anonimnih anket odgovarjali na vprašanje, o kom konkretno sanjarijo.

Razlike in podobnosti

Nekatere fantazije so bile skupne obema spoloma. 90 odstotkov vprašanih je namreč zatrdilo, da največkrat sanjarijo o trenutnem partnerju.

Seks z neznancem si najpogosteje zamišljajo heteroseksualne ženske in istospolno usmerjeni moški, med heteroseksualnimi moškimi fantazija o seksu s tujo osebo ni prav pogosta.

»Včasih se fantazije ne nanašajo na konkretno osebo, temveč bolj na sam spolni akt ali kraj dogodka,« je zadeve pojasnil avtor študije Justin Lehmiller, ki je povedal še, da si ženske običajno zamišljajo zgodbo, v kateri so one objekt poželenja, in redkeje od moških fantazirajo o seksu z bivšim (tej fantaziji se predaja 66 odstotkov žensk in 88 odstotkov moških).

»Zdi se, da so za moške partnerice bolj zanimive, ko postanejo bivše, kot dokler so aktualne, kar je nedvomno zanimiv fenomen,« je še povedal Lehmiller.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije