VPLIV

Moški, za zdravo srce glejte dojke

Pogled na prsi niža krvni tlak in tako ohranja zdravje srca.
Fotografija: Moški, ki jim je vsak dan omogočen pogled na zapeljivo oprsje, živijo dlje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Moški, ki jim je vsak dan omogočen pogled na zapeljivo oprsje, živijo dlje. FOTO: Thinkstock

V Nemčiji so moči združili znanstveniki iz treh bolnišnic in se lotili zanimive raziskave. Ta je trajala pet let in vanjo je bilo vključenih 200 moških prostovoljcev. Polovica je vsak dan deset minut zrla v ženske dojke, drugi polovici to ni bilo dano.

Kaj se je izkazalo?

»Samo deset minut zrenja v dojke izbrane ženske premore enake učinke kot polurna aerobika v smislu zniževanja krvnega tlaka in preprečevanja bolezni srca ter ožilja,« je ob zaključku povedala pri izvedbi študije sodelujoča znanstvenica Karen Weatherby.

Od kod učinki?

Znanstveniki verjamejo, da se s pogledom na žensko oprsje v moških prebudi spolna sla, zaradi nje se poveča pretok krvi po telesu, kar pozitivno vpliva na zdravje posameznikov. »Ob vzburjenju naraste srčni utrip, izboljša se krvni pretok in v vse telesne organe pride več kisika ter hranljivih snovi. Verjamemo, da lahko moški s tako preprostim načinom življenjsko dobo podaljšajo za štiri do pet let,« je pojasnila znanstvenica.

Kaj še pomaga?

Ob tem so strokovnjaki nanizali še štiri dejavnike, ki imajo na življenjsko dobo moških pozitiven vpliv: redna spolna aktivnost, zakonsko življenje, otroci in nekaj kilogramov viška.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije