ZANIMIVO

Moški: Raje smo s prijatelji kot s soprogami

Očitno pripadniki močnejšega spola raje kot v družbi boljših polovic prosti čas preživljajo s prijatelji.
Fotografija: V družbi prijateljev so moški bolj sproščeni kot v družbi srčnih izbrank. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
V družbi prijateljev so moški bolj sproščeni kot v družbi srčnih izbrank. FOTO: Thinkstock

V ameriški raziskavi, v kateri je sodelovalo 1.500 moških, so priznali: »Raje kot s soprogami prosti čas preživljamo s prijatelji.« Čeprav je to pogosto jabolko spora med zakoncem, saj je 44 odstotkov sodelujočih priznalo, da se s svojimi boljšimi polovicami največkrat sporečejo prav zato, ker one menijo, da jih zaradi prijateljev zanemarjajo.

Družili bi se večkrat

Povprečen moški ima pet dobrih prijateljev, s katerimi se sestane trikrat na teden. Veliko je takih, ki jim to ni dovolj. Kajti 27 odstotkov vprašanih je povedalo, da bi se z njimi z veseljem večkrat družili.

Tudi kar zadeva humor, so prijatelji v prednosti pred srčnimi izbrankami. 38 odstotkov moških je izjavilo, da je eden od prijateljev najzabavnejša oseba v njihovem življenju. Da to mesto pripada življenjski sopotnici, je dejalo le 20 odstotkov vprašanih.

In morda največji šok: 69 odstotkov moških je prepričanih, da so prijatelji zvestejši od njihovih partneric.

Na morje z drago

A vendar, ljubezen je ljubezen in 62 odstotkov moških je povedalo, da bi raje šli na počitnice s srčno izbranko kot s prijateljem, 84 odstotkov pa se jih dobro zaveda, da jih življenjska sopotnica pozna bolje kot kdor koli drug.

Podobna študija je bila v Veliki Britaniji opravljena pred dvema letoma in v njej so mlajši moški priznali, da več zadovoljstva kot romantičnih odnosih najdejo v družbi prijateljev.

Zakaj?

Ker so lahko z njimi iskrenejši, z njimi lažje delijo čustva, so lahko samosvoji, medtem ko so v družbi žensk velikokrat primorani igrati ter se pretvarjati, piše Daily Mail.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije