RESNICA

Moški ali ženske: kdo bolj uživa v samskem stanu?

Samski stan prinaša tako prednosti kot slabosti.
Fotografija: Ženske bolj kot moški cenijo samski stan. FOTO: Ridofranz, Getty Images
Odpri galerijo
Ženske bolj kot moški cenijo samski stan. FOTO: Ridofranz, Getty Images

Samsko življenje je za nekatere prekletstvo, za druge pravi blagoslov. A čeprav mnogi samski še vedno za vsako ceno želijo najti partnerja in z njim splesti gnezdo, celo znanost vse pogosteje dokazuje, da je samsko življenje lahko na moč srečno in izpopolnjujoče.
V namen odgovoriti na vprašanje, če to drži, je ena od spletnih strani, namenjena iskanju zgolj zabave v postelji, med 1000 člani izvedla anketo o prednostih in slabostih samskega stanu. Rezultati so odkrili nemalo presenečenj.

Kako živijo samski?

83 odstotkov sodelujočih v raziskavi je srečnih, da lahko živijo zgolj in samo po svojih pravilih in da lahko samostojno sprejemajo manjše ali večje odločitve. Nadalje: 50 odstotkov žensk in 41 odstotkov moških meni, da je čudovito biti samski. In še: 46 odstotkov žensk in 33 odstotkov moških je prepričanih, da samski živijo aktivnejše in zanimivejše življenje od tistih v zvezi.

Kdo najbolj ceni samski stan

Odgovor je mogoče predvideti iz zgornjih podatkov. Da, res je, ženske v samskem stanu uživajo bolj od moških. Kar 87 odstotkov prvih je najraje v družbi samih sebe, v gospodinjstvu, kjer so same svoj gospodar.
Moški v večjem številu težijo k razmerju. 62 odstotkov teh je prepričanih, da je življenje lepše v dvoje.

Ženske, starejše od 50 let

Psihologi trdijo, da ženske, starejše od 50 let najbolj uživajo v samskem stanu. Kajti veliko časa lahko preživljajo s prijatelji, družino in tako živijo izpopolnjeno samsko življenje.
Čustvena neodvisnost z leti raste in dame v srednjih letih v resnici znajo uživati v samskem stanu.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas