SREČNICE

Mlajši partner za srečo v zvezi

Nova raziskava je dokazala, da so v zvezah najsrečnejše ženske, ki imajo za partnerje mlajše moške.
Fotografija: Razmerje z mlajšim ima veliko prednosti. FOTO: Ojo_images, Getty Images
Odpri galerijo
Razmerje z mlajšim ima veliko prednosti. FOTO: Ojo_images, Getty Images

Večina žensk razmerje osnuje z moškim, ki je leto, dve ali tri starejši od njih. Prepričane, da je tolikšna razlika v letih za uspešno zvezo in njihovo srečo najboljša, pa živijo v zmoti. Z anketo, v kateri je sodelovalo 200 pripadnic nežnejšega spola, je namreč ameriški psiholog in strokovnjak za medosebne odnose Justin Lehmiller dokazal, da so najsrečnejše ženske, ki imajo mlajše partnerje.

Magično število

In razlika v letih, ki zagotavlja največ sreče in zadovoljstva? Kot najsrečnejše so se izkazale dame, katerih partner je deset let mlajši od njih. Te v zvezi niso bile le najsrečnejše, ampak so bile več truda pripravljene vlagati v osebnostni razvoj in razmerje. 

Samozavestne in enakopravne

Čeprav za natančno določitev razlogov za takšna dognanja še ni zbranih dovolj podatkov, Lehmiller domneva, da so ženske, ki so v razmerju z mlajšim moškim, samozavestnejše in se v odnosu počutijo enakopravnejše, kot kadar so v zvezi s starejšim ali z moškim, ki jim je po letih enak.

V novi študiji, ki jo povzema publikacija Journal of Sex Research, so sodelujoče navajale, da v razmerju z mlajšim občutijo več spolnega in čustvenega zadovoljstva kot v razmerju z moškim, ki je starejši od njih.

Zadovoljni tudi moški

Tudi moški so v odnosu s starejšimi srečnejši od tistih, ki imajo ob sebi mlajšo partnerico. Glavni razlog? Kot navaja strokovnjak, prinaša spolna zadovoljitev starejše partnerice moškemu mnogo večjo potrditev svojih veščin in s tem boljšo samozavest, kar pozitivno vpliva na njega samega in tudi na intimno zvezo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije