DRZNO

Leta, ko seks na prvem zmenku za ženske ni več tabu

Objavljeno 03. junij 2020 20.26 | Posodobljeno 03. junij 2020 20.38 | Piše: M. F.

Ženske po 30. letu so bolj kot mlajše naklonjene seksu na prvem zmenku.

Odločitve za seks z nekom na prvem zmenku ali ne nima nihče pravice obsojati. FOTO: Thinkstock
Velika večina žensk v dvajsetih letih bi s seksom počakala do tretjega zmenka, dobra tretjina starejših od 30 pa bi se mu z veseljem predala na prvem ali vsaj na drugem zmenku, je pokazala raziskava portala datewithmate.com, v kateri je sodelovalo 1171 samskih žensk.

Natančne številke

Na prvem zmenku bi med rjuhe skočilo le 12 odstotkov žensk, starih od 24 do 27 let, 53 odstotkov v tej starostni skupini bi z njim počakalo vsaj do tretjega zmenka. 34 odstotkov starejših od 30 let pa je povedalo, da seks na prvem zmenku zanje ni prav nič spornega.

Tri četrtine vseh sodelujočih se je strinjalo, da je spolno življenje ena ključnih sestavin zveze, 86 odstotkov jih je priznalo, da jim iskanje partnerja s pomočjo interneta lajša zadeve in jih navdaja z upanjem, da bodo nekoč našle svojega princa. 46 odstotkov vprašanih je na takšen način že skušalo najti srečo v dvoje.

Varnost na prvem mestu

»Odločitev za seks z nekom na prvem zmenku ali ne je povsem osebna in individualna. Vsakdo ima o tem svoje mnenje in nihče nima pravice odločitve obsojati. Je pa res, da so starejše ženske glede tega bolj odprte in pogumne. Vse, ki se za ta korak odločijo, pa opozarjamo na previdnost in na primerno zaščito,« je poudaril eden od snovalcev omenjenega portala Luke Pomaro.
Deli s prijatelji