SPLETNO SPOZNAVANJE

Laži med spletnimi zmenki niso sprejmljive

So malenkosti, zaradi katerih iskalci sorodne duše na spletu niso uspešni.
Fotografija: Laži in prikrivanja so velik minus. FOTO: Marcela Vieira/Gettyimages
Odpri galerijo
Laži in prikrivanja so velik minus. FOTO: Marcela Vieira/Gettyimages

Kolumnistka Jana Hocking je znana po tem, da brez zadržkov pripoveduje o svojem ljubezenskem življenju, pred kratkim pa je odkrila, kaj pri spletnem spoznavanju najbolj moti ženske in kaj moške.

Za ženske so najbolj odbijajoče laži in zelo visoki junaki.

»Številni moški se sramujejo plešavosti in jo skrivajo, vendar imajo tisti, ki jo takoj pokažejo, pri spletnem spoznavanju veliko več možnosti. Tako kot oni, ki odkrito spregovorijo o drugih pomanjkljivostih in v profilih ali pogovorih ne trosijo laži, « je prepričana Jana. 

Tudi ženske niso vedno poštene

A tudi ženske niso vedno odkrite, kar je seveda zanje minus: »Sodobnim ženskam je nerodno povedati, da si ne želijo otrok. Tudi sama sem se zaradi tega morala opravičevati, kar se mi zdi že skoraj smešno.

Mislim, da se težava skriva v tem, da je bilo materinstvo dolga stoletja eden od dokazov ženstvenosti. «

A trend je pogost in prisoten v domala vseh sodobnih družbah.

Ne želijo otrok

»Vladna raziskava na Japonskem je denimo odkrila, da 42 odstotkov po letu 2005 rojenih žensk ne želi imeti otrok. Podobno je v Združenih državah Amerike, kjer 44 odstotkov žensk, ki v starosti od 18 do 49 let nimajo otrok, pravijo, da je le malo verjetno, da bodo kdaj mame, v Avstraliji je ena od štirih žensk srečna brez otrok.«

Vse to so razlogi, je prepričana kolumnistka, da se tega na spletnih profilih ne bi smeli sramovati:

»Nič ni narobe, če nekdo najde srečo in izpopolnjenost znotraj tradicionalnih vrednot, prav tako ni nič narobe, če kdo od njih odstopa in bi morali svoj pogled na družino morebitnemu partnerju odkrito obelodaniti.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije