PARTNERSTVO

Komaj opazni znaki, da je odnos na robu propada

Če vas partner nenehno zbada in je žaljiv, ga morate ustaviti. Osamljenost je posledica čustvene nepovezanosti.
Fotografija: Prepiranje je sestavni del odnosa, ki ga je treba znati obvladati, da ne preraste svojih meja. FOTO: Vadim Guzhva/Getty Images
Odpri galerijo
Prepiranje je sestavni del odnosa, ki ga je treba znati obvladati, da ne preraste svojih meja. FOTO: Vadim Guzhva/Getty Images

Z nekaterimi težavami se človek nauči živeti, nekaterih pa ne bi smeli pomesti pod preprogo, če ne želite, da vaš odnos uveni in propade, čeprav so zelo neopazni.
Ni malo ljudi, ki se v družbi partnerja počutijo osamljene in same. FOTO: Yaroslav Astakhov/Getty Images
Ni malo ljudi, ki se v družbi partnerja počutijo osamljene in same. FOTO: Yaroslav Astakhov/Getty Images

Tesnoba

Če vas ob partnerju grabijo tesnoba, mučni občutki, glavobol, nespečnost in še kaj, se vprašajte, ali je morda on tisti, ki jih povzroča. Telo vam bo samo povedalo, kdaj ima z nastalo situacijo težave, saj se nanjo odzove, vi pa bi mu morali prisluhniti in rešiti težave.
 

Osamljenost


Ni malo ljudi, ki se v družbi partnerja počutijo osamljene in same. Ne gre samo za slab dan, to je posledica fizične in čustvene nepovezanosti, ki nastane zaradi tega, ker se partnerja drug drugemu ne odpreta in se ne povežeta.
 

Sprenevedanje


Pometanje težav pod preprogo in pretvarjanje, da ne obstajajo, je vsaj za enega od partnerjev ponižujoče. Prepiranje je sestavni del odnosa, ki ga je treba znati obvladati, da ne preraste svojih meja, čeprav je svojevrstni ventil. Če se izogibate soočenju, pomeni, da se bojite sprožiti o nečem razpravo ali se bojite, da bi vas partner zavrnil, še preden bi se pogovorili. To vodi v dolgotrajno nezadovoljstvo, lahko pa tudi do razpada odnosa.
 

Denar


Če se vedno, ko se pogovarjate s partnerjem o denarju, začnete prepirati, to ni dobro znamenje za odnos. Denar je občutljiva tema za večino ljudi in o njem se je treba znati pogovarjati od vsega začetka. Par, ki tega ne zna ali ne zmore, tvega, da se bo zaradi nerešenih vprašanj in različnih pogledov na denar nenehno prepiral.
 

Humor


Lepo je, če se znajo ljudje nasmejati sami sebi, a ko vas partner nenehno zbada in je do vas že žaljiv, je čas, da ga ustavite. Neslan humor, neprimerne opazke in šale na vaš račun vas bodo sicer prignali do slabe samopodobe, ko res ne boste imeli več ne moči ne volje, da še kaj spremenite.
 

Neodločnost


Ne glede na to, koliko časa ste skupaj, se še vedno ne morete o ničemer sporazumeti, ampak sta obe strani neodločni tako dolgo, da že življenje uredi zadeve. To je znak, da je odnos v krizi, saj mu manjka energije in kompatibilnosti. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas