SEKS

Kalorije lahko kurite tudi z vročim seksom

Kateri položaj je tisti, pri katerem jih boste porabili največ? V vseh položajih krepite različne dele telesa.
Fotografija: V povprečju moški pri seksu porabijo več kalorij kot ženske.
Odpri galerijo
V povprečju moški pri seksu porabijo več kalorij kot ženske.

Nobena skrivnost ni, da je seks odličen način za kurjenje odvečnih kalorij. V le pol ure jih lahko potrošite vsaj 150, če je seks intenziven in položaji zahtevni, pa tudi do 350 in več. Ob tem jih nekaj lahko porabite že pred aktom, če izvajate oralni seks, ne nazadnje pa v vseh položajih krepite različne dele telesa. Preden torej zlezete med rjuhe, si izberite pravi položaj.

Misijonarski položaj

Najbolj priljubljen misijonarski položaj je bolj kot za žensko zahteven za moškega, saj ta pri seksu v pol ure in pri umirjenem tempu pokuri kar 143 Kcal. Ženska, ki je manj aktivna, pa le 44. A porabo je možno povečati z večjo dejavnostjo, pri kateri spremljate ritem moškega tako, da zadnjico potiskate proti partnerju ter si obenem krepite mišice nog, zadnjice in trebuha.

Ona zgoraj

Ta položaj je veliko zahtevnejši za žensko, a ima veliko pozitivnih učinkov na telo in porabo kalorij. V povprečju naj bi ženska pri seksu v tem položaju pokurila kar 122 Kcal, če ne sedi, ampak kleči, še nekaj več, 172; obenem bo tako okrepila mišice nog, medenice, zadnjice in spodnjega dela trebuha.

Po pasje

Čeprav se zdi pasji položaj za žensko kar zahteven, pri njem ne potroši veliko kalorij – le okoli 89, moški pa kar 151. V vsakem primeru ženska v tem položaju krepi zgornji del telesa – mišice rok in ramen.

Njene noge zgoraj

Nekoliko zahtevnejši položaj od misijonarskega je za žensko ta, pri katerem noge privzdigne ali jih ovije okoli partnerja. S tem se poveča tudi poraba kalorij, in sicer na kar 116, medtem ko jih moški porabi 127.

Žlička

V položaju žlice se boste težko kaj veliko gibali, zato tudi ne boste porabili veliko kalorij. Še največ jih bo porabil moški, in sicer kar 113; ženska pa le okoli 103.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas