Kako vse manj seksa vpliva na ekonomijo

Vse več mladih živi pri starših, s tem je njihovo spolno življenje skromno, kar se izraža tudi v ekonomskih smernicah.
Fotografija: Milenjicem seks ni prioriteta. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Milenjicem seks ni prioriteta. FOTO: Thinkstock

Da ljudje vse manj seksajo, je pokazala najnovejša raziskava ameriškega raziskovalnega centra General Social Survey. Kar četrtina v njej sodelujočih je iskreno priznala, da v zadnjem letu ni okusila telesne ljubezni. Trend je zlasti izrazit med milenjici. Stanje so raziskovalci poimenovali velika seksualna suša.

Manj seksa, manjša potrošnja

Kot navajajo, se manjša tudi potrošnja: vse manj se kupujejo kondomi, nepremičnine in oblačila, vse manj je porok, mladi živijo pri starših in tudi tako zapravljajo manj, kot če bi živeli s svojo družino v lastnem domu. Ob tem se porajajo vprašanja, ali je omenjeno stanje krivo za ekonomsko recesijo ali gre slabemu ekonomskemu položaju pripisati krivdo za vse manj seksa.

Nekateri domnevajo, da je za stanje kriv slab ekonomski položaj, ki je milenijce zaprl v domove staršev in zanje resna zveza ter spolno življenje nista prioriteti.

Splet nadomešča pristne stike

Ni pa mogoče spregledati dejstva, da se mlajše generacije vse manj družijo v živo, da vse več časa preživljajo na spletu in tamkajšnjih omrežjih in da je tehnologija nadomestila pristne medosebne stike.

Nekateri svoje intimne potrebe zadovoljujejo z različnimi pripomočki po načelu 'naredi sam', kar pomeni, da imajo vse manj želje ter potrebe po iskanju intimnega partnerja ter po rednem seksu v dvoje, vse to pa se, kot piše Quartz, zaradi manjše potrošnje kaže tudi v ekonomiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije