DOKAZI

Kako vedeti, da je doživela orgazem

Njen orgazem se izraža na različne načine.
Fotografija: Dokazov, da je dosegla vrhunec, je več. FOTO: Bernjuer/Gettyimages
Odpri galerijo
Dokazov, da je dosegla vrhunec, je več. FOTO: Bernjuer/Gettyimages

Zagotovo ni junaka, ki se ne bi vsaj enkrat po zaključku akcije vprašal, ali je ona res doživela orgazem ali je bilo njeno navdušenje le posledica dobre igre. Če ste tudi sami kdaj v dvomih, poglejte jasne znake, da je zaplavala v ekstazi. Teh ne more hliniti:.

Orgazmična rdečica

Seks pospeši pretok krvi po celem telesu. Zato tudi v tanke kapilare pride več krvi, kjer je koža najtanjša, se obarva izrazito rdeče.

Izdajalski deli telesa: lica, trebuh, dojke in genitalije.

Krči in drhtavica

Ena od definiciji orgazma se glasi: sproščanje spolne energije, kar se izraža s krči medenice ter maternice in drhtavico po vsem telesu. To je praktično nemogoče zaigrati.

Izdajalsko dihanje

Dihanje se tik pred vrhuncem močno spremeni. Ženske (in tudi moški) tedaj, ko se bližajo orgazmu, dihajo hitreje in globlje, pogosto je slišati kak grleni zvok ali vrisk.

Res je, vse to je mogoče zaigrati, a če so prisotni tudi drugi znaki, ne gre za igro.

Njene besede

Psihologinja Shaun Wehle  meni, da je eden jasnih znakov njenega vrhunca to, da ona med aktom spontano vzklikne, da doživlja ali je pravkar doživela vrhunec.

Odgovor na vprašanje

Strokovnjakinja za človeško spolnost Kelly J. Connell pa je prepričana, da je čisto vsak prej našteti vidik mogoče zaigrati in je najboljši način za razrešitev dileme, ali je ali ni doživela orgazma ta, da jo on preprosto vpraša. »Če je v odnosu prava mera zaupanja, kar je tako ali tako pogoj tudi za dober seks, bo odgovor zagotovo pošten in dokaz nedvoumen.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije