Kako televizija v spalnici vpliva na seks

Če imate v spalnici televizijo, škodujete svojemu spolnemu življenju.
Fotografija: Televizija v spalnici ne vpliva najbolje na spolno življenje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Televizija v spalnici ne vpliva najbolje na spolno življenje. FOTO: Thinkstock

Pari, ki imajo v spalnici televizijo, se v primerjavi s pari, ki je nimajo, za polovico redkeje predajajo spolnim radostim, je pokazala nova ameriška raziskava. Znanstveniki z univerze Michigan so z njo ugotovili, da partnerja raje, kot bi se posvečala drug drugemu, zreta v zaslon, prepogosto spremljanje romantičnih komediji in serij, kjer so akterji vselej srečni, zlahka rešujejo težave in živijo popolno življenje, pa vodi v primerjave z dogajanjem v resničnem svetu, kjer ni vedno vse tako lepo. To vzbuja nezadovoljstvo in slabo vpliva na libido.

Z njimi se strinja italijanska seksologinja Serenella Salomoni. Ta je že pred časom izvedla raziskavo, v katero je bilo vključenih 523 italijanskih parov. V njej se je izkazalo, da tisti, ki v spalnici nimajo televizije, v povprečju seksajo dvakrat tedensko. Pari, ki se zabavajo ob gibljivih slikah, pa le enkrat na teden.

Ne le televizija

Da tudi pametni telefoni ubijajo strast, je sicer splošno znano, je pa to resnico potrdila še nedavna študija univerze Essex. Kajti, kot so na podlago njenih izsledkov povzeli tamkajšnji strokovnjaki, pogosto se zgodi, da eden od partnerjev preveč zavzeto sledi vsebinam, ki jih ti ponujajo, drugi pa se ob tem počuti zapostavljenega, kar v končni fazi vodi v spore in neredko tudi v razhode.

Rešitev je v obeh primerih kot na dlani: televizijo in telefončke iz spalnice. Za več seksa in tudi za boljši spanec. Znano je namreč, da zasloni oddajajo modro svetlobo, ki negativno vpliva na nočni počitek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije