NEPRIJETNO

Kaj vse se med seksom lahko zgodi in kako ukrepati

Tudi med spolnim odnosom lahko pride do takih in drugačnih nezgod.
Fotografija: Tudi v postelji se dogajajo nesreče. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Tudi v postelji se dogajajo nesreče. FOTO: Thinkstock

Seks je dejanje, ki naj bi prinašalo zgolj užitek. Tako med samim aktom kot po njem. A včasih se kaj zalomi in tedaj pride do poškodb. Katere so najpogostejše in kako ob njih ukrepati?

Rane na vagini 

Zgodi se, da spodaj krvavite in čutite bolečine.
Kaj storiti?
Običajno vzrok za omenjene poškodbe tiči v preskromni vlažnosti vagine med spolnim odnosom. Če sluznica ne izloča dovolj naravnega lubrikanta, si pomagajte s kupljenim. Če to ne pomaga, obiščite ginekologa. Rane na vagini se sicer zacelijo same. Nekaj dni se izogibajte spolnosti in ob večjih poškodbah ter izdatnejših krvavitvah obiščite zdravnika.

Poškodbe zaradi neprimerne podlage

Kadar vaju strast ujame kar na preprogi ali drugi trši površini, se na hrbtu pojavijo poškodbe, ki spominjajo na opekline.
Kaj storiti?
Poškodbe splaknite s hladno vodo, če so večje, jih premažite z antiseptičnim mazilom. Dokler se ne zacelijo, se seksu predajajte v položajih, kjer hrbet ne pride v stik s podlago. Ta naj bo naslednjič, ko boste znova na hrbtu, mehkejša.

Tujek v vagini

Morda vam kdaj pride na misel, da bi namesto primerne igračke uporabili predmet, ki po nesreči ostane v vagini. Neprijetnost se lahko zgodi tudi s kondomom.
Kaj storiti?
Brez panike, poškodba ni redka in ne nepremagljiva. Počakajte približno 15 minut, da se vagina vrne v normalno stanje, in nato poskušajte izvleči tisto, kar je ostalo v njej. Če to ni mogoče, takoj obiščite zdravnika, ki bo lahko pomagal.

Ali v anusu

Tudi to se lahko zgodi.
Kaj storiti?
Takoj obiščite nujno medicinsko pomoč. In naslednjič uporabljajte zgolj analni stimulaciji namenjene igračke.

Poškodbe hrbta

V nekaterih položajih hrbet trpi in v njem se pojavijo neprijetne bolečine.
Kaj storiti?
Na boleči del položite led, ki bo ublažil vnetje v mišicah. Ko bolečina popusti, uporabite tople obkladke, da se mišice sprostijo, in nekaj ur počivajte. Lahko si pomagate s protibolečinsko tableto.

Draženje s hrano

Včasih si v postelji pomagate s smetano, z jagodami ali s čokolado. A hrana ni vedno prijatelj seksa. Zlasti ne, če se z njo igrate na intimnih predelih, kjer lahko izzove draženje.
Kaj storiti?
Sperite razdraženo kožo in jo dobro osušite. Če menite, da gre za alergijo, v prihodnje poskrbite, da povzročitelj te ne bo prišel v stik z intimnimi predeli.

Vnetje sečil

Tudi to je lahko posledica seksa, saj bakterije med penetracijo zaidejo v vagino in tam povzročijo vnetje.
Kaj storiti?
V namen preventive poskrbite za dovolj lubrikanta in po spolnem odnosu opravite malo potrebo. Če se vnetje pojavi, obiščite zdravnika, ki bo predpisal primerna zdravila in se, dokler se vnetje ne pozdravi, vzdržite spolnosti.

Zlom penisa

V nekaterih spolnih pozah se na penis vrši veliko pritiska, zato opna, ki oddaja nabreklo tkivo, poči. Pojav se imenuje zlom penisa. Bolečina ob tem je ostra in pekoča, prav tako penis začne zatekati.
Kaj storiti?
Če sumita na zlom moškega spolnega organa, obiščita nujno medicinsko pomoč in na prizadeti organ ne polagajta ledu, saj s tem povečate tveganje za impotenco v prihodnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije