ŠOLA SEKSA

Dva osnovna načina stimulacije klitorisa

Kako ga razvajati za najboljše učinke.
Fotografija: Vsaka mora odkriti vojo pot do užitka. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Vsaka mora odkriti vojo pot do užitka. FOTO: Thinkstock

 »Ne obstaja stimulacija klitorisa, ki bi na vse ženske delovala enako, zato je najpomembneje, da vsaka odkrije tisto, ki ji najbolj odgovarja,« pravi spolna terapevtka Vanessa Marin. »V grobem bi pripadnice nežnejšega spola lahko razdelili v dve skupini: na tiste, ki imajo rade krožno, in one, ki jim bolj odgovarja tako imenovana linijska stimulacija tega dela telesa. Da bi ugotovili, katera je najboljša za vas, sprva po njem z blazinicami prstov krožite, nato pa se ga dotikajte z gibi v ravnih linijah. Ko se prepričate, kateri vam najbolj odgovarjajo, se poigrajte še z intenziteto pritiska in si dovolite malo kreativnosti.«

Terapevtka predlaga štiri načine razvajanja, ki jih morda še ne poznate.


Različni dotiki

Ščegetavčka se dotikajte na različne načine. Če so vam ljubši ravni gibi, se po njem rahlo udarjajte v diagonali, če ste za krožne, se z njimi razvajajte tudi po okolici in ne po samem klitorisu. Pri tem lahko uporabljate več prstov.

Uporabite stisk

Blažji pritiski so pogosto najboljši, poskušajte pa klitoris stisniti med palec in kazalec. Ko ugotovite, katera intenziteta vam najbolj odgovarja, se na podoben način igrajte tudi s kožo okoli strateške točke.

Bodite na robu

Kar pomeni, da tedaj, ko se približate orgazmu, malo upočasnite zadeve ali povsem prenehate in zaradi odlaganja na koncu doživite res močan vrhunec. Vse skupaj zahteva dobro poznavanje telesa, saj morate prepoznati trenutek tik pred eksplozijo in jo tako za nekaj sekund preložite. Tehniko najprej usvojite sami, nato pa jo umestite v igrice s partnerjem.

Omislite si novo igračko

Ponudba teh je velika in nedvomno obstaja taka, ki bo pripomogla k boljši stimulaciji ščegetavčka. Tedaj, ko ga razvajate sami, ali takrat, ko sta v postelji skupaj z dragim.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije