STROKOVNJAKI

Dolžina prstov razkrije marsikaj

Objavljeno 13. december 2018 20.41 | Posodobljeno 13. december 2018 20.41 | Piše: K. G.

Vsi poznamo mite o palcih in dolžini moškega spolnega organa. Menda obstaja tudi povezava med dolžino prstov in nezvestobo.

Dolžina prstov pove, ali je ženska nagnjena k nezvestobi.
Strokovnjaki so ugotovili, da so ženske z daljšim prstancem in krajšim kazalcem na levi roki, kar je posledica večje količine estrogena, ki so ga prejele v maternici, bolj nagnjene k nezvestobi kot tiste, ki imajo daljši kazalec in krajši prstanec. Raziskave so opravljali na Oxfordu, ženskam so testirali vzorce DNK, poleg tega so morale rešiti psihološke teste o svojih odnosih. Izkazalo se je, da so ženske z daljšim prstancem bolj impulzivne in bolj nezadovoljne v svojih odnosih, vendar moškim kljub vsemu zelo privlačne, to pa je usodna kombinacija, ki jih pripelje do varanja.

Zadnje čase raziskovalci veliko raziskujejo povezanost med dolžino prstov in spolno orientacijo, vendar je vse, kar lahko z gotovostjo trdijo, le, da se tudi dvojčki, ki delijo ves svoj genetski material, lahko razlikujejo po spolni orientaciji, kajti nanjo ne vpliva samo genetika, temveč tudi količina testosterona, ki smo ji bili izpostavljeni v maternici. Ker sta količina hormonov in dolžina prstov povezani, lahko sklepamo o seksualni orientaciji posameznika, in to ne samo pri dvojčkih, čeprav zagotovo obstaja več izjem kot pravil.
Deli s prijatelji