ŽGEČKLJIVO

Do čvrstejše erekcije

Matične celice poleg erekcije poskrbijo, da je korenjak večji. Čudovita novica, a raziskovalci so šele na začetku poti.
Fotografija: Matične celice lahko nadomestijo viagro. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Matične celice lahko nadomestijo viagro. FOTO: Shutterstock

Slavni modri tabletki grozi, da jo bodo pri premagovanju erektilnih motenj premagale matične celice, ki bodo hkrati s čvrsto erekcijo poskrbele tudi za večjega korenjaka.

V poskusih, ki so jih znanstveniki opravili, so v penis vbrizgali 20 milijonov matičnih celic. Te so oživile živce in krvne žile, s tem postopkom pa se je povečal tudi ud, kar viagri do zdaj ni uspelo. Moški, ki so bili znova spolno dejavni, so v takšnem stanju ostali tudi do eno leto, zdaj pa so potrebne nadaljnje raziskave, kako ga ohraniti. Za moške, ki imajo težave z erekcijo bodisi zaradi diabetesa bodisi zaradi katere druge bolezni ali preprosto staranja, je to čudovita novica, res pa je, da so raziskovalci na začetku poti.

Do matičnih celic pridejo tako, da najprej opravijo liposukcijo na trebuhu, potem pa od maščobnih celic s posebnim postopkom ločijo matične celice in te vbrizgajo v pacientov penis. Medicinski postopki, ki vključujejo uporabo matičnih celic, so v zadnjem času zelo priljubljeni, vendar pa je treba njihovo verodostojnost še preverjati, preden lahko postanejo del rednih terapij.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije