POZOR

Živila, zaradi katerih vam ni do seksa

Za dober libido ni vseeno, kaj se znajde na vašem jedilniku.
Fotografija: Ovseni kaši in soji se je, če si obetate vročo noč, treba izogniti. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ovseni kaši in soji se je, če si obetate vročo noč, treba izogniti. FOTO: Thinkstock

Prehrana ima velik vpliv na spolno moč moških in žensk, zato ni vseeno, kaj je pogosto na vašem jedilniku. Čemu se morate izogibati?

Soji

Res je, da telesu zagotavlja veliko vitaminov, potrebnih elementov in vlaknin, ne vpliva pa najbolje na spolno moč, saj spodbuja nastajanje estrogena v telesu. Ta hormon je, kadar ga je v telesu preveč, kriv za pomanjkanje spolne sle.

Žvečilnemu gumiju (z mentolom)

Žvečilni gumiji, ki jim je dodan mentol, so lahko krivi za upad spolne sle. Mentol zmanjšuje količino testosterona, ki je ključen za libido moških in žensk.

Ovseni kaši

Zdrava je za zajtrk, a pretiravanje z njo škodo sli. Poleg tega lahko zaradi veliko vlaknin povzroča vetrove, kar nikjer ne diši, najmanj pa med rjuhami ...

Mlečnim izdelkom

Je vaš libido na psu, redno pa uživate mlečne izdelke? Mlečni izdelki rušijo hormonsko ravnovesje v ženskem telesu in s tem negativno vplivajo na libido. Če brez mleka, sira in sladoleda ne gre, si jih privoščite največ trikrat na teden.

Ocvrtemu krompirčku

Je okusen in težko se mu je upreti, a če je vaš libido uspavan, se mu raje odpovejte. V njem in v drugi ocvrti hrani je veliko maščob, ki negativno vplivajo na pretok krvi in količino testosterona.

Alkoholu

Res je, da sprošča, a le v majhni količini. Če ga bo preveč, ne bo ne trdo niti vlažno na ključnih mestih. Kozarček si morda še privoščite, več pa raje ne.

Toniku

Slaba novica za ljubitelje (džin)tonika. Kinin v njem negativno vpliva na količino testosterona v telesu.

Energijskim pijačam

Dober seks zahteva veliko energije, ti napitki pa jo zagotavljajo le za kratek čas. Val energije se hitro umiri, s tem pa tudi želja po seksu. Ker je v teh pijačah preveč sladkorja, je zaradi tega testosterona v telesu manj, kaj to pomeni, pa zdaj že dobro veste.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije