VZROKI

Zato ste še vedno samski

Če si iz srca želite resne zveze, sreča v ljubezni pa vam ni dana, se zazrite vase in v najverjetnejše razloge, da ste še vedno samski.
Fotografija: Ne zvezde in usoda, za to, da nimate sreče v ljubezni, ste krivi sami. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ne zvezde in usoda, za to, da nimate sreče v ljubezni, ste krivi sami. FOTO: Thinkstock

Naj bo nekaj povsem jasno: s tem, da ste samski, ni prav nič narobe. Nasprotno, samski stan ima celo svoje prednosti. A če hrepenite po zvezi in se vam zdi, da preprosto nimate sreče v ljubezni, za tem tičijo razlogi, ki jih morate, v prid pozitivni spremembi na tem področju, čim prej prepoznati in jih odpraviti. V katerem grmu torej tiči zajec?

Izbirčni ste

Prav je, da imate merila, od katerih ne odstopate, a če vas moti, da ima prevelika ušesa, da njegovi lasje niso črni, da je prenizke postave, potem ste, roko na srce, malo preveč izbirčni. Večina ima povsem jasno predstavo o tem, kakšen naj bi bil idealni partner, ta pa je lahko velika ovira pri iskanju prave ljubezni. Morda bi vendarle morali spregledati to, da njegove oči niso modre. Saj konec koncev morate priznati, da je v ostalih pogledih čisto blizu vašemu idealu.

Iščete na napačnih mestih

Doma, pred računalnikom ali televizijo, boste le težko našli ljubezen svojega življenja, zato se podajte v resnični svet: na zabavo, v lokal, na športno prireditev, koncert, dobrodelno akcijo, v muzej, odprite oči na avtobusu, v trgovini, na sprehodu po mestu. Morda je vaš princ na belem konju bliže, kot si mislite.

Nedostopni ste

Igranje hladne, ledene kraljice, ki zlepa ne pusti nikogar blizu, ni najboljša taktika. S tem namreč od sebe odvračate ljudi. Raje kot da čustva skrivate za masko nedostopne dame nekomu, ki vam je všeč, to brez zadrege pokažite.

Smilite se sami sebi

Če se nenehno pritožujete nad življenjem, službo, stanovanjem in dejstvom, da ste samski, boste taki tudi ostali. Raje na življenje poglejte s pozitivne strani in prenehajte tarnati nad svojo usodo. Negativno usmerjeni posamezniki za nasprotni spol niso prav nič privlačni.

Vsakega primerjate z bivšim

Je že tako, da sčasoma pozabljamo na tisto, kar je bilo v nekdanjih zvezah slabega in v spominih ostanejo le lepe stvari. Bivši je bil čeden, znal je poslušati in vedno vas je spravil v dobro voljo. A zagotovo obstaja dober razlog, da se je zveza z njim končala. Spomnite se raje nanj in v novem izbrancu ne iščite bivšega ljubimca. Če bi ta bil res tako popoln, namreč zagotovo ne bi bil bivši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije