Zakaj ženske v resnici privlačijo višji moški

Visoki moški so balzam za ženske oči, saj se ob njih počutijo varne.
Fotografija: Ob višjih moških se ženske počutijo varnejše. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ob višjih moških se ženske počutijo varnejše. FOTO: Thinkstock

V ženskih očeh so višji moški privlačnejši, saj jih podzavestno doživljajo kot boljše borce in zaščitnike, je razkrila raziskava univerze Utah. V evolucijskem smislu so tako ženskam koristnejši.
»Z vidika seksualne selekcije so za ženske privlačnejši visoki, močni moški, kajti lahko zaščitijo svoje partnerice in potomce,« trdi vodja študije David Carrier.

»V zgodnejši fazi evolucije je višina moškim pomagala pri uspešnem lovu in tudi pri zaščiti virov za preživetje ter potomcev. Ženske, ki so tedaj izbrale višje partnerje, so tako imele več možnosti za preživetje,« je še povedal Carrier.

Moški imajo raje nižje

Po zgodnejših teorijah ženske višji moški privlačijo zato, ker višina nakazuje na boljše gene in dobro zdravje. Carrier se s tem ne strinja, kajti po njegovem mnenju bi po tej teoriji tudi moške privlačile višje pripadnice nasprotnega spola, kar pa ne drži. »Z moškega vidika so privlačnejše ženske povprečne višine ali celo nižje, kar zanika teorijo, da je višina privlačna zaradi dobrih genov,« je zaključil znanstvenik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije