ZORENJE

Zakaj so petdeseta seksi leta

Čeprav bi večina rekla, da je seks najbolj vroč v rani mladosti, strokovnjaki s tega področja trdijo drugače.
Fotografija: Petdeseta so seksi leta. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Petdeseta so seksi leta. FOTO: Thinkstock

Ste mislili, da so tisti pri dvajsetih letih deležni najboljšega seksa? Torej ste živeli v zmoti. Vsaj če gre verjeti rezultatom ankete spletnega portala za spoznavanje Lumen. Ti so pokazali, da v seksu najbolj uživajo tisti, ki so že zakorakali v petdeseta leta. Strokovnjake s tega področja to sicer ne preseneča. Kot pravijo, gre za življenjsko obdobje, v katerem so otroci v večini primerov že zapustili gnezdo, pari imajo ustaljeno življenje, so samozavestni, so pripravljeni na novosti, so neobremenjeni z videzom, sproščenost pa se kaže tudi v spalnici. Večina sodelujočih, starejših od 50 let, je brez oklevanja povedala, da imajo močnejši libido kot v mladosti in da so vselej pripravljeni eksperimentirati.

Ne samo za ustaljene pare

Prav tako je v tej starosti veliko takšnih, ki nimajo nikakršnih zadržkov glede seksa na prvem zmenku, več kot tretjina vprašanih pa je povedala, da so na seks pripravljeni na tretjem zmenku. Pri parih so najpogosteje na repertoarju trije spolni položaji, povprečen seks pa v tej starosti traja približno 25 minut. Kljub temu da v postelji radi premikajo meje, pa je misijonarski položaj še vedno na prvem mestu.

Kaj pa zdravje?

Skrb pa vzbuja dejstvo, da leta ne prinašajo vedno modrosti, saj je kar 80 odstotkov sodelujočih, starejših od 50 let, priznalo, da se še nikoli niso testirali za spolno prenosljive bolezni, le štirje odstotki pa so povedalo, da pogosto (ne vedno) uporabljajo zaščito. Več kot polovica o njej ne razmišlja skoraj nikoli.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije