RAZLOGI

Zakaj on zavrača seks

Obstaja vsaj pet razlogov, zaradi katerih on reče ne.
Fotografija: Težave z erekcijo so med pogostimi razlogi za njegovo zavračanje seksa. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Težave z erekcijo so med pogostimi razlogi za njegovo zavračanje seksa. FOTO: Thinkstock

Dejstvo je, da tudi moški niso vedno za seks. Če se vam zadnje čase pogosto dogaja, da vaš dragi namenoma spregleda vaša povabila in namige na seks, nikar ne paničarite. Kajti to ne pomeni nujno, da zanj niste več privlačni. Obstajajo tudi drugi razlogi za njegovo zavračanje intimnega akta.

Na poslovnem področju mu ne gre vse kot po maslu

Zato je utrujen in preobremenjen, morebiten neuspeh na delu vpliva na njegovo samozavest ter samospoštovanje, vse to pa je kombinacija, ki bremeni um in telo, zaradi česar nima ne volje ne želje po telesni ljubezni.

Količina testosterona v njegovem organizmu je majhna

Po 40. letu začne količina testosterona v moškem telesu hitro upadati, kar se kaže v pomanjkanju energije, depresiji in seveda šibkim libidom.

Izčrpan je

Če pravi, da je preutrujen za seks, mu gre verjeti na besedo. Stresno življenje, veliko obveznosti in naporen dnevni ritem so pogosto razlogi, zaradi katerih ga moški zavrnejo.

Depresija

»Depresija je ena najpogostejših ovir do kakovostne spolnosti in vpliva na žensk in moških,« pravi spolni terapevt David McKenzie. Ta lahko prizadene posameznike v vseh obdobjih življenja in okrni spolno življenje.

Težave z erekcijo

»Tako težave z erekcijo kot tudi prezgodnji izliv lahko moškega pripeljeta do zavračanja seksa, saj ga je strah slabe izvedbe,« opozarja McKenzie. V teh primerih sta ključ do rešitve prepoznavanje prave težave in njeno primerno reševanje. Vse se začne s pogovorom med štirimi stenami, in če par težave ni sposoben odpraviti sam, naj se oglasi pri primernem strokovnjaku, ki bo pomagal zadeve postaviti na prave tirnice. Vsekakor pa obsojanje, jeza, zamera in sprenevedanje niso pravi za odpravo težave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije