VZROKI

Zakaj ljudje v srečnih zvezah varajo

Ni res, da so težave v zvezi edini vzrok za skok čez plot. Varajo tudi taki, ki bi za svoj odnos zlahka zatrdili, da je srečen.
Fotografija: Srečne zveze niso imune za prevaro. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Srečne zveze niso imune za prevaro. FOTO: Thinkstock

Splošno prepričanje je, da varajo le tisti, ki so ujeti v nesrečni zvezi. A v resnici ni tako. Čez plot skačejo tudi posamezniki, ki jim doma prav nič ne manjka. Zakaj torej kljub temu zagrešijo nečedno dejanje?

Odkrivanje sebe

Iskanje novih občutkov ter spoznavanje neraziskanih globin samega sebe sta najpogostejša vzroka za prešuštvo tistih, ki sicer živijo v srečni zvezi. Oni želijo okusiti nekaj novega, drugačnega in odkriti tisto, česar o sebi še ne vedo.

Draž prepovedanega sadeža

Prepovedani sadež je vselej najslajši, kršenje pravil pa v življenje prinaša posebno draž. Prav zaradi tega tudi srečno poročeni pokukajo na drugo stran plota.

Obžalovanje zamujenih priložnost

Neredko se zgodi, da tisti, ki skačejo čez plot, večkrat gledajo nazaj in obžalujejo vse zamujene dogodivščine, ki so jih izpustili tedaj, ko se jim je zanje ponudila priložnost.
 
A ne glede na vzroke, je težko preboleti nezvestobo partnerja in v resnici za varanje ni opravičila. Čeprav imajo tisti, ki skačejo čez plot, neredko na zalogi nešteto izgovorov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije