SLABO

Vse to zvezi škoduje prav tako kot prevara

Objavljeno 09. marec 2019 19.40 | Posodobljeno 09. marec 2019 22.46 | Piše: M. F.

Ni le skok čez plot tisti, ki znatno zamaja temelje intimne zveze, tudi druga dejanja jo lahko popeljejo na napačne tirnice.

Ni le prevara tista, ki lahko razmerje pahne v prepad. FOTO: Thinkstock
Prevara dodobra pretrese vsak intimni odnos in ga neredko uniči. A to dejanje ni edino, ki je za razmerje lahko usodno. S čim še ogrožate ljubezen?

Laganje in prikrivanje

Čeprav se k laži zatekate z namenom, da ne bi prizadeli partnerja, je nepoštenost tista, ki vodi v izgubo zaupanja, brez njega pa je vsak odnos obsojen na propad. Res uspešno zvezo je mogoče zgraditi le na popolni odkritosti.

Premalo nežnosti in pozornosti

Ne glede na to, zakaj vam ni do izkazovanja nežnosti in pozornosti, to v vsakem primeru pri drugi strani zbudi dvom o resničnih čustvih. Prav ta vodi v nezaupanje ter občutke zapostavljenosti, kar ogrozi še tako močno ljubezen.

Tiho negodovanje

Skrivanje pravih občutkov nezadovoljstva in tiho kuhanje jeze je še ena gotova pot do ljubezenskega brodoloma. Dlje kot boste pri tem vztrajali, hitreje bodo spodkopani temelji odnosa.

Zavračanje kompromisa

Brez kompromisov v zvezi ne gre. Ne glede na to, kako močna so vaša stališča in kako prepričani ste o svojem prav, trmasto vztrajanje in nepripravljenost na kompromis za nobeno zvezo nista dobra popotnica.

Pokroviteljstvo

V vsakem razmerju naj bi bila partnerja enakovredna in pokroviteljstvo nima v srečni zvezi česa iskati, se strinjajo strokovnjaki. Kajti takoj, ko nekdo začne s pokroviteljstvom nad drugim izkazovati svojo premoč, se vzpostavi odnos nadrejenega in podrejenega, to pa ni recept za uspešen intimni odnos.

Vztrajanje v zvezi iz napačnih razlogov

Nočete končati zveze, ker vas je strah mnenja okolice, ker vam ta nudi finančno varnost ali vztrajate zgolj zaradi otrok? Vse to so napačni razlogi za ostajanje v razmerju, ki bo prej ali slej propadlo. Če v zvezi niste zaradi ljubezni in spoštovanja, niste nepošteni le do sebe, temveč tudi do partnerja.
Deli s prijatelji