UČINKOVITO

Vino kot afrodiziak

Priljubljena alkoholna pijača spodbudno vpliva na libido žensk.
Fotografija: Dva kozarčka za boljše spolno življenje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Dva kozarčka za boljše spolno življenje. FOTO: Thinkstock

Kar takoj k bistvu: dva kozarčka rdečega vina spodbujata libido. Zlasti pri ženskah, so odkrili znanstveniki bolnišnice Santa Maria Nuova iz Firenc.

Magična količina

Ti so k sodelovanju povabili 789 pripadnic nežnejšega spola, starih od 18 do 50 let, in jih povprašali o tem, koliko vina si privoščijo na dan ter kakšno je njihovo spolno življenje. Na podlagi njihovih odgovorov so prišli do nedvoumnega zaključka: ženske, ki na dan popijejo dva kozarca rdečega vina, so spolno aktivnejše v primerjavi s tistimi, ki pijejo manj, ki sploh ne pijejo ali si natočijo več kozarčkov.

Mogočni antioksidanti

Kot domnevajo strokovnjaki, so za krepkejši libido zaslužni v vinu prisotni polifenoli. Ti premorejo antioksidativno moč ter omogočajo boljšo prekrvavitev celotnega telesa, torej tudi spolnih organov, s čimer raste poželenje. A kot rečeno, meja sta dva kozarčka. Več vina na libido vpliva negativno.

Zmagovita kombinacija

Podoben učinek ima temna čokolada. In najboljša kombinacija: nekaj koščkov temne čokolade z dvema kozarčkoma vina. Za sladko življenje in vroče noči.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije