Varamo na pet načinov

Varanje niso samo poljubi in seks. Najbolj nevarna je čustvena prevara.
Fotografija: Najbolj nevarna je čustvena prevara. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Najbolj nevarna je čustvena prevara. FOTO: Shutterstock

Varanje niso samo poljubi in seks, obstaja namreč še več drugih načinov, kako so ljudje lahko nezvesti, ne da bi se tega sploh dobro zavedali. Vseeno tako nastane ljubezenski trikotnik, zaradi katerega lahko vsi vpleteni trpijo. Najbolj nevarna je čustvena prevara, v kateri sploh ni fizičnega stika, saj se o tem ne razmišlja, ker ljudi povezuje občutek čustvene bližine, ne pa spolna privlačnost, ki lahko sledi pozneje. Čeprav ne gre za seks, lahko nezvestoba pripelje do razpada nekega odnosa, saj vpletena vseeno sanjarita o skupni prihodnosti.

Neobvezna prevara

K neobveznim prevaram so nagnjeni predvsem moški, saj ženske potrebujejo čustveno navezanost. FOTO: Shutterstock
K neobveznim prevaram so nagnjeni predvsem moški, saj ženske potrebujejo čustveno navezanost. FOTO: Shutterstock
Gre za afere, pri katerih je seks glavna komponenta, ljubimca druži fizična privlačnost in občutek, da počneta nekaj prepovedanega. Cilj je vedno seks, tovrstne afere pa trajajo, dokler ne ugasne poželenje. Strokovnjaki menijo, da so k takšnim odnosom nagnjeni predvsem moški, saj ženske potrebujejo čustveno navezanost. Pri vzporedni prevari gre za odnos in ne le za prevaro, saj se odvija na skrivaj in nima roka trajanja. Vanjo pogosto vstopajo ljudje, ki so nesrečni v svojih zakonih, zato iščejo čustveno in fizično povezanost s kom drugim. Iščejo sorodno dušo, ne da bi se zaradi tega ločili, čeprav se številne takšne afere sčasoma vseeno končajo z ločitvijo.

Enkratna prevara

Včasih so ljudje zgolj krvavi pod kožo in jih kdo drug, ki ni njihov partner, neznansko spolno privlači, čeprav so srečno poročeni in ne razmišljajo o ločitvi, običajno pa tudi o aferi ne. Gre za to, da so zavedno nezvesti samo zato, ker bi radi seksali z nekom, ki jim je všeč, in zadovoljili tudi svoj ego. V zelo težkih trenutkih v življenju, kot so smrt ali bolezen najbližjih, denarne težave ali izguba službe, se prizadeti ljudje pogosto vprašajo, zakaj živeti, če je vse eno samo trpljenje. Občutijo obup in se zato zatečejo v objem nekoga drugega, ki lahko tisti hip zapolni praznino, ki jo čutijo v sebi. Takšne afere običajno izzvenijo, ker so nastale v težavnih okoliščinah. Ko te minejo, mine odnos in najbolje je, da se na vse skupaj pozabi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije