Tu se skrivajo popolni moški

Moški, ki obiskujejo kulturne ustanove, se ponašajo z lastnostmi, ki so v ženskih očeh neprecenljive.
Fotografija: Moški, ki imajo radi kulturo, so tudi fizično in psihično zdravi. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Moški, ki imajo radi kulturo, so tudi fizično in psihično zdravi. FOTO: Thinkstock

Zdrav, samozavesten, pozoren, sam s seboj zadovoljen moški … ideal, ki ga lahko srečate v muzeju, umetniški galeriji ali drugi kulturni ustanovi, je pokazala študija, ki so jo s skupnimi močmi izvedli norveški in švedski znanstveniki in je vključevala 51.000 odraslih posameznikov.

Zakaj?

​Ker so moški, ki se udejstvujejo na področju kulture, v primerjavi s tistimi, ki ta vidik zanemarjajo, v boljši psihični in fizični kondiciji, izsledke zanimive raziskave povzema Daily Mail.
Obiskovanje gledališč, koncertov in celo kinodvoran prinaša številne prednosti za pripadnike močnejšega spola, kar se odraža z boljšim razpoloženjem, višjo samozavestjo ter z nižjo verjetnostjo za tesnobnost in depresijo. Tudi na ženske te dejavnosti vplivajo spodbudno, a v manjši meri, so zapisali strokovnjaki.

Aktivno udejstvovanje

Največjo korist kulturne dejavnosti prinašajo moškim, ki niso zgolj opazovalci, temveč se na tem področju tudi aktivno udejstvujejo. Ti se namreč ponašajo z dobrim zdravjem in so najbolj zadovoljni s svojim življenjem. Kajti, kot se je izkazalo, imajo manj težav s krvnim tlakom in so manj dovzetni za stres, vse to pa vpliva na splošno zdravje.
 
 »Obiskovanje galerij, muzejev in gledališč je odličen način za blaženje stresa. Manj stresa pa pomeni boljše počutje in boljše zdravje, kar so v razmerju nedvomni dobrodošli dejavniki,« je povedal vodja raziskave, psiholog Cary Lynn Cooper.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije