KAKOVOST

Tri osnovna pravila za dober seks

Obstajajo pravila, ki bi jih moral za dobro spolnost upoštevati vsakdo.
Fotografija: Le tisti, ki ljubi sebe, lahko ljubi drugega. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Le tisti, ki ljubi sebe, lahko ljubi drugega. FOTO: Thinkstock

Nobenega dvoma ni, da se dober seks začne v možganih. Ti so največji spolni organ in prav misli najpogosteje postavljajo ovire na poti do kakovostne spolnosti. Temu prištejte še neupoštevanje osnovnih pravil. Katerih?

Najprej ljubite sebe

Ljubiti sebe pomeni sprejemati, ceniti in spoštovati sebe, svoje želje, potrebe in norme. Kajti le tisti, ki se ceni in spoštuje, lahko brez zadrege in strahu pove ter pokaže, kaj mu prinaša največ zadovoljstva. In le tisti, ki ljubi sebe, lahko ljubi drugega. Prav ljubezen pa je ena od poti do kakovostne spolnosti.

Rešite se kompleksov

Vsakdo je drugačen, vsakdo je poseben in zato neprecenljiv, pa čeprav ne sodi v lepotne ideale sodobne družbe. Prav ti neredko v posameznikih vzbujajo komplekse in negotovosti, ki do izraza pridejo med rjuhami. Obremenjevanje s telesom, izvedbo ali obrazom ni prava pot do kvalitetne spolnosti. Če vam bo komplekse uspelo premagati, boste prehodili še eno stopničko do končnega cilja.

Na prvem mestu naj bo želja

Še en obvezni pogoj za dober seks je želja. Seks iz dolžnosti, seks zaradi usluge, seks, da partner ne bi bil užaljen, itd. ne more biti podlaga za kakovostno intimo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije