IDEJE

Tri drugačne stimulacije klitorisa

Ne obstaja prava ali napačna, obstaja pa taka, ki je morda še ne poznate.
Fotografija: Ne obstaja prava ali napačna stimulacija klitorisa. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ne obstaja prava ali napačna stimulacija klitorisa. FOTO: Thinkstock

Vsaka stimulacija klitorisa, ki vam odgovarja, je prava. Pomembno je, da najdete tako, ki je najboljša za vas, je povedala Vanessa Marin, spolna terapevtka in dodala: »Večinoma bi ženske lahko razdelili v dve skupini. Tiste, ki prisegajo na posredno, in one, ki jim bolj odgovarja neposredno draženje tega organa. Pri prvih je tako občutljiv, da jim bolj prija stimulacija njegove okolice, pri drugih je učinkovit neposreden pritisk. Če sami še niste odkrili, v katero skupino sodite, začnite s kroženjem okoli njega in počasi manjšajte kroge, dokler se ne začnete dotikati ključne točke. In ko ugotovite, kaj najbolj zaleže, bodite kreativni.«
Tu je nekaj njenih predlogov.

Dotikajte se na različne načine

To, da so krožni gibi zakon, ste že spoznali. A razširite obzorja in se ga dotikajte v vodoravnih, navpičnih, diagonalnih gibih, rahlo po njem udarjajte, ga stimulirajte skozi tkanino, namesto enega prsta jih uporabite več. Skratka, obstaja veliko možnosti in zagotovo boste našli tisto, ki je najboljša za vas, čeprav tega morda sploh še niste vedeli.

Držite se na robu

Odlašanje orgazma je tehnika, ki vodi v eksplozivne spolne vrhunce. Ko začutite, da se mu bližate, upočasnite zadeve in počakajte, da se telo nekoliko, ne pa povsem umiri. Zadevo ponovite tolikokrat, kot vas je volja, in vedite: dlje kot boste čakali, boljši bo rezultat.

Uporabite novo igračko

Ponudba takih in drugačnih spolnih igračk je velika in škoda bi bilo, da ne bi vsaj kakšne vključili v stimulacijo klitorisa – tedaj ko ste sami ali v postelji s partnerjem. Zagotovo boste z njimi odkrili nove dimenzije užitka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije