PRED POČITKOM

To pred spanjem počnejo srečni pari

Večerna rutina ima na kakovost zveze velik vpliv.
Fotografija: Za skladen odnos si zvečer poglejta v oči in si izpovejta ljubezen. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Za skladen odnos si zvečer poglejta v oči in si izpovejta ljubezen. FOTO: Thinkstock

Naporen dan se približuje zaključku in končno napoči težko pričakovani trenutek za počitek. Oba sta utrujena, a kljub temu si vzemita nekaj trenutkov za vaju in vajin odnos. Tako kot to počnejo res srečni pari. Kaj vključuje njihova večerna rutina?

Zrenje v oči

V trenutku, ko nastopi tišina, se srečata dva para oči. Globok pogled ustvarja izjemno intimen trenutek in med osebama, ki se ljubita, se tvori močna čustvena povezava. Besede so odveč, včasih je molk resnično zlato.

Nežnost

Naj bo to poljub za lahko noč, božanje po obrazu in telesu, tesen objem ali kaj podobnega. Med temi in podobnimi gestami v telesih nastaja hormon povezovanja oksitocin, ki krepi intimno vez ter osrečuje oba.

Pogovor o preteklem dnevu

Če se bosta, še preden bosta legla v posteljo, drug z drugim pogovorila o tem, kakšen je bil vajin dan in kaj se vama je zgodilo, bosta imela občutek, da sta vselej vključena v življenje drug drugega in počutila se bosta bolj povezana ter zato srečnejša.

Smeh

Smeh nima negativnih stranskih učinkov, premore pa veliko pozitivnih: sprošča, pomirja, in če se smejita skupaj, krepi ljubezen.

Izpovedovanje ljubezni

Čeprav to že vedo, je dan lepo zaključiti z besedami ljubim te. Ker te prijetno pogrejejo srce, prebudijo tople občutke in zagotavljajo skladen odnos, o katerem ne on in ne ona glede na vse, kar se je čez dan zgodilo, ne dvomita.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije