ONI ZNAJO

To počnejo pari, ki se lahko pohvalijo z izjemnim spolnim življenjem

Dostopno prav vsem.
Fotografija: Za dober seks je treba združiti velikodušnost s pravo mero sebičnosti. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Za dober seks je treba združiti velikodušnost s pravo mero sebičnosti. FOTO: Thinkstock

Dejstvo je, da v dolgih zvezah v zavetju spalnice prihaja do vzponov in padcev, so pa na portalu Women's Day nanizali nekaj navad parov, pri katerih so vzponi pravilo ter padci izjema.

Sprejemajo nepopolnost

Nihče ni popoln in tudi seks ni vedno tak. »Pari, ki se lahko pohvalijo z dobrim spolnim življenjem, ne seksajo samo v idealnih pogojih, denimo na počitnicah ali tedaj, ko otrok ni doma. Oni se seksu predajajo ob vsaki priložnosti ne glede na to, da včasih pač ni popoln,« je povedala spolna terapevtka Holly Richmond.

Velikodušni z zdravo mero sebičnosti

»Tisti, ki zase trdijo, da je njihovo spolno življenje kakovostno, se zavedajo, da je treba poslušati ter upoštevati potrebe partnerja ter hkrati jasno izražati svoje želje in pričakovanja,« meni klinična seksologinja Kristie Overstreet.

Zadovoljni v svoji koži

Pogosta akcija v spalnici je pogojena s sprejemanjem sebe. »Osebe, ki so zadovoljne same s seboj, se ne obremenjujejo s tem, kako so videti, kakšen je njihov vonj, ter premorejo veliko mero samozavesti, v spolnosti uživajo veliko bolj od onih, ki so polni notranjih ovir ter negotovosti. Prav te so velika zapreka do kakovostne spolnosti,« je prepričana Overstreetova.

Negujejo medsebojno zaupanje

Brez obojestranskega zaupanja ni mogoče vzpostaviti prave stopnje intimnosti, brez te pa ni dobre spolnosti.

Ne čakajo, da jih ponese strast

Kajti ta se včasih skrije, a jo je mogoče prebuditi s pravo predigro in seksi razpoloženjem, trdi Richmondova.

Zabavajo se

Spolnost je zanje oblika sproščanja, povezovanja in zabave, zato si zanjo vzamejo čas tudi tedaj, ko jih pesti stres in bremenijo skrbi.

Odkrito se pogovarjajo

Tudi o spolnosti. Le s pogovorom lahko razkrijejo, kaj jih vzburja ter kaj jih ne. John Robinson, ginekolog in spolni terapevt, tako vsem parom priporoča odkrit pogovor o začinjenih temah, katerega učinek tisti z odličnim spolnim življenjem že poznajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije