To je za moške pri seksu res pomembno

Obstaja nekaj, kar z moškega vidika seksu zagotavlja dodano vrednost.
Fotografija: Ni res, da je zanj pomemben le lasten užitek.  FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ni res, da je zanj pomemben le lasten užitek.  FOTO: Thinkstock

Več raziskav je pokazalo, da moški orgazem doživijo v 95 odstotkih spolnih aktov, pri ženskah je ta delež znatno manjši in znaša od 50 do 70 odstotkov. Hkrati se nemalo pripadnic nežnejšega spola pritožuje, da je za moške pomemben le njihov užitek in da se s tem, ali ona vrhunec doživi ali ne, ne obremenjujejo. A resnica je večinoma drugačna.

Neupravičeni očitki

Kot je povedal Michael Castleman, ki v svoji karieri z odgovori na različna, s spolnostjo povezana vprašanja odgovarja moškim, je najpogostejša dilema, s katero se tisti, ki se nanj obračajo, glasi: kako naj partnerici pomagam do orgazma. Sledijo vprašanja, povezana s prezgodnjim izlivom in z velikostjo spolnega organa, saj so mnogi prepričani, da so to med drugim ovire do njenega popolnega užitka.

Še drugi dokazi

Skratka, moškim se zdi pomemben njen orgazem, kar je dokazala tudi nedavna raziskava strokovnjakov z univerze Michigan. Ti so 810 sodelujočih junakov razdelili v dve skupini in jim v branje ponudili dve različici erotične zgodbice. V eni je ona doživela orgazem, v drugi ne. Po branju čtiva so sodelujoče prosili, naj ocenijo svojo spolno samozavest. Tisti, ki so prebrali zgodbo, v kateri je tudi ona doživela srečen konec, so sebe ocenili bolje od onih, ki so brali zgodbico, v kateri je ostala nepotešena. Na podlagi tega so znanstveniki zaključili, da je moška samozavest tesno povezana s končnim razpletom zgodbe. Pa naj bo na papirju ali v postelji in da svoje seksi veščine ocenjujejo tudi glede na to, ali svojo ljubimko pripeljejo do orgazma.

Lahko le pomagajo

Skratka, njim še zdaleč ni vseeno, vendar, kot opozarjajo strokovnjaki s področja spolnosti, ljubimec res lahko pripomore k temu, da ljubimka doživi vrhunec, a večina je na njej, na njeni pripravljenosti po komunikaciji, izražanju želja ter zlasti na poznavanju svojega telesa in dražljajev, na katere se najbolje odziva.

Tudi ženske

Pa še to: tudi z ženskega vidika je orgazem ljubimca pomemben, so odkrili nemški strokovnjaki, ki so 240 žensk povprašali o tem, kako na njihovo spolno zadovoljstvo vpliva njegov vrhunec. Več kot polovica jih je povedala, da je ta nedvomno eden od virov njihovega spolnega užitka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije