PRIČAKOVANJE

To je starost, pri kateri ženske najlažje doživljajo orgazme

Obstaja obdobje življenja, v katerem so spolni vrhunci najverjetnejši.
Fotografija: Tudi pri seksu velja, da je kvaliteta pomembnejša od kvantitete. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Tudi pri seksu velja, da je kvaliteta pomembnejša od kvantitete. FOTO: Thinkstock

Orgazmi so čudoviti, vendar se bo večina žensk zagotovo strinjala, da niso vedno zlahka dosegljivi. Na doživljanje spolnega vrhunca namreč vpliva veliko dejavnikov: od vsakodnevnih težav, stresa, kakovosti zveze do samozavesti in poznavanja svojega telesa. Zdi pa se, da pri tem niso zanemarljiva niti leta. Kot je dokazala študija svetovno znanega podjetja, ki se ukvarja z izdelovanjem in prodajo erotičnih igračk Lovehoney, obstaja starost, pri katerih so spolni vrhunci ženskam najlažje dosegljivi.

Kdaj torej?

V zanimivi raziskavi je sodelovalo 2100 žensk, starih od 18 do 70 let. 63 odstotkov starejših od 45 let je povedalo, da med spolnim odnosom vsakič doživijo orgazem. V starosti od 18 do 25 let se je s tem pohvalilo zgolj 36 odstotkov vprašanih. Študija je pokazala še, da 39 odstotkov žensk v starosti od 18 do 25 let seksa več kot dvakrat tedensko, kar je dvakrat več kot ženske, ki so že dopolnile 45 let. Kljub temu so starejše povedale, da so s spolnim življenjem zadovoljnejše od mlajših, kar jasno dokazuje, da je kvaliteta pomembnejša od kvantitete.

Natančneje: 16 odstotkov žensk v starosti od 46 do 50 let je svoje spolno življenje ocenilo s čisto desetko. Enako je zatrdilo 11 odstotkov mlajših od 25 let in le 10 odstotkov v starosti od 30 do 35 let.

Kako pa do orgazma ne glede na starost?

Odkrito se pogovarjajte o tem, kaj vam je všeč in česa ne marate, odkrivajte, kaj vas maksimalno vzburja, masturbirajte in predvsem nase med spolnim odnosom ne izvajajte pritiska, da morate doživeti orgazem. Sprostite se in uživajte v poti, ki je lahko prav tako lepa, četudi ne pripelje vedno do cilja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije