DOBRO JE VEDETI

Tako visok je vaš sanjski moški

Objavljeno 18. februar 2019 20.27 | Posodobljeno 18. februar 2019 20.27 | Piše: M. F.

Ni vse v dolžini, veliko je tudi v višini.

On naj bi po višini njo prekašal za polovico glave. FOTO: Thinkstock
Kliše: moški imajo raje nižje ženske in ženskam se pogled pogosteje ustavi na višjih moških. Sodeč po izsledkih velike raziskave enega od portalov za spletne zmenke, v kateri je sodelovalo več kot dva tisoč uporabnikov, je v tem veliko resnice.

Kot je namreč povedalo 51 odstotkov uporabnikov močnejšega spola, je zanje idealna ženska visoka od 160 do 170 centimetrov. Ženske so kot idealno višino moških najpogosteje navedle od 180 do 190 centimetrov. Seveda je razlika pogojena z višino tistega, ki ocenjuje morebitnega kandidata oziroma kandidatko, a kot je povedala večina sodelujočih, idealna med njim in njo znaša za polovico glave. V njegov prid, seveda.

Malo tolažbe za vse, ki odstopajo od izbranih višin

Ostali sodelujoči so menili, da so atraktivni tudi posamezniki, ki odstopajo od prej omenjenih vrednost. Ženske, višje od 180 centimetrov, imajo možnosti pri 36 odstotkih moških, deset odstotkov vprašanih pa privlačijo dame, ki jih po centimetrih prekašajo. Sedem odstotkov žensk privlačijo moški, višji od 190 centimetrov, 43 odstotkov žensk pa ne bi imelo nič proti zvezi z nekom, ki je nižji od 180 centimetrov oziroma višina zanje ni pomembna.

Občutljivi samski moški

A ne glede na odgovore so strokovnjaki prepričani, da so moški občutljivi na centimetre in da pričakujejo, da bo ona vendarle nižja od njih. Manekenke, visoke 175 centimetrov, po njihovih besedah nimajo veliko možnosti pri moških, ki v višino merijo 180 centimetrov, kajti zdijo se jim previsoke in se ob njih ne počutijo dovolj možati.
Deli s prijatelji