Strinjanje o tem je pogoj za srečno zvezo

Za uspešno razmerje morata zaljubljenca pri nekaterih postavkah stati na istem bregu.
Fotografija: V prid srečne zveze morata pri nekaterih postavkah najti skupno besedo. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
V prid srečne zveze morata pri nekaterih postavkah najti skupno besedo. FOTO: Thinkstock

Čeprav pravijo, da se nasprotja privlačijo, obstaja nekaj zadev, ki morajo biti dvema v intimni zvezi skupne. Kaj je tisto, o čemer se morata vedno strinjati?

Narava zveze

Monogamija ali poligamija? To, kakšne narave je vajina zveza, je samo vajina stvar. A o tem, ali bosta v njej sama ali bosta odprla vrata tudi drugim, se morata strinjati. Če si nekdo ne želi monogamnega razmerja, ga vanj ni mogoče prisiliti. Kajti čeprav bo sprva morda pristal na vaša stališča in pričakovanja, bo prej ali slej spoznal, da v odnosu ni srečen, ter izbral eno od dveh poti: iz njega odšel ali prikrival svoje podvige zunaj razmerja. Nobena od teh pa ne vodi v srečen odnos.

Zakon

Saj ne, da bi z njim hiteli, a nekoč si želite, da bi oblekli belo obleko ter uradno potrdili zvezo. Kaj pa on? Ima enake načrte? Če da, super, če ne, vam preostane dvoje: podrediti se njemu ali trmasto vztrajati pri svojem ter na partnerja izvajati pritisk. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da ne prvo in ne drugo ne vodi v srečno zvezo.

Podmladek

Še ena pomembna postavka, o kateri je na samem začetku zveze treba položiti karte na mizo in na podlagi te začrtati prihodnost: oditi ali ostati. Kajti le, če imata na podmladek enak pogled, je smiselno vztrajati. Ne glede na to, ali si zamišljata, da bosta nekoč imela otroke ali ta ideja nobenemu od vaju ne diši, pomembno je le, da se vajina pričakovanja ujemajo.

Osnovne vrednote

Kaj je tisto, kar je za vas pomembno? Kakšno je vaše stališče o religiji, politiki, kakšna so vaša prepričanja? Morda se vam res zdi, da lahko osnujete srečno zvezo, četudi s partnerjem stojita na nasprotnih bregovih, vendar lahko na dolgi rok razhajanja na teh področjih postavijo nepremostljive ovire.

Značaj

Dejstvo je, da smo si ljudje različni in da ni mogoče najti nekoga s povsem enakim značajem. A če nekdo ne premore lastnosti, ki so za vas pomembne, pa naj bo to dobrota, sočutje, ljubeznivost, romantika, ambicioznost ali kar koli drugega, v zvezi z njim ne boste srečni. In on ne v razmerju z vami, saj boste od njega vedno pričakovali nekaj, česar vam ne more dati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije