BODITE PREVIDNI

Štirje načini, kako se izogniti poškodbam pri seksu

Med ljubljenjem se zgodijo včasih manjše, včasih večje nerodnosti. Nesrečam se lahko izognete z nekaj načrtovanja.
Fotografija: FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Thinkstock

1. Odrgnjena kolena, komolci

Neredki srečneži poznajo trenutek, ko te strast ponese tako močno, da so prva tla najboljša izbira, a odrgnine na kolenih, ki so nastale zaradi trenja s preprogo ali parketom, so izjemno pekoč spomin na prijetno doživetje. V bodoče si izberite drug položaj, na primer stoje, če ne pridete do jogija, sicer pa imejte pri roki blazino ali dve, da ju boste podstavili pod kolena.

2. Ranice v nožnici

Razlog običajno tiči v tem, da nožnica med spolnim odnosom ni bila dovolj navlažena, zato začnite uporabljati lubrikant, ki bo še povečal užitek. Če pa krvavenje iz ranic ne preneha, poiščite pomoč pri zdravniku.

3. Pozabljeni predmeti v telesu

Ne gre samo za tiste primere, ko v telesu (bodisi v vagini bodisi anusu) ostane dildo, ženskam se zgodi, da v nožnici pozabijo tampon, ali pa moškemu med seksom s korenjaka zdrsne kondom, in običajno nastane panika. Vendar se nožnica četrt ure ali nekoliko dlje po spolni aktivnosti vrne v prvotni položaj, zato je tujek lažje odstraniti s prsti. Če ne gre, svetujemo takojšen obisk pri zdravniku, sicer pa malo pretiravanja, dokler ne ogroža zdravja, ne škodi, le po pameti!

4. Alergija na hrano, olja

Seveda so jagode s smetano seksi tudi na telesu, prav tako čokolada ali kokosovo olje kot lubrikant, a nekateri so alergični na marsikaj in eksperimentiranje s hrano in eteričnimi ter drugimi olji lahko povzroči neželene posledice, sploh če niso samo v stiku s kožo, ampak tudi s sluznico. Vse, kar nameravate uporabiti na sebi ali na partnerju, najprej preizkusite na delu kože na notranji strani zapestja, da vidite reakcijo. Stvari, ki jih nameravate nanašati tudi na sluznico, pa najprej preizkusite v majhnih količinah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije