Štiri laži o seksu, ki jim ne smete verjeti

Glede spolnosti še vedno krožijo številne zablode, ki so daleč od resnice.
Fotografija: Namen seksa še zdaleč ni zgolj nadaljevanje vrste. FOTO: Prostock-studio/Gettyimages
Odpri galerijo
Namen seksa še zdaleč ni zgolj nadaljevanje vrste. FOTO: Prostock-studio/Gettyimages

Seks je nekaj najbolj naravnega in normalnega, z njim pa so kljub temu povezani številni tabuji, miti in neresnice, ti pa mnoge prikrajšajo za užitek v postelji. Kateri?

Seks je namenjen zgolj nadaljevanju vrste

Največja zmota in zabloda. Čeprav drži, da je prvi pogoj za nadaljevanje vrste, prinaša tudi druge pozitivne učinke: pomirja, sprošča, dviga samozavest, krepi povezanost med partnerjema, blaži bolečino, zagotavlja boljši spanec ...

O seksu se ne govori

Zakaj ne? Prav seks naj bi bil ena najpomembnejših tem v intimnem odnosu. S pogovorom o njem partnerja razkrivata svoje želje, potrebe, pričakovanja in tako izboljšata spolnost. Tudi spolne teme v pogovoru s prijatelji pripomorejo k premikanju meja na tem področju, res pa je, da naj najpodrobnejše intimnosti v pogovoru ostanejo med partnerjema.

Moški v seksu uživajo bolj kot ženske

Še en globoko zakoreninjen mit. Če so v postelji s pozornim in spoštljivim ljubimcem, je za ženske seks prav tako čudovit in enkraten, kar pomeni, da v njem uživajo prav tako kot moški.

Ženske lahko v seksu uživajo le, če so v resni zvezi

In seks za eno noč ter podobni podvigi naj jim zato ne bi bili pisani na kožo. To je zelo individualne narave, a dejstvo je tudi, da nekatere ženske telesno ljubezen lahko okušajo tudi, če so v postelji z nekom, ki ni njihov stalni partner. Skratka, pravila glede tega ni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije