IDEALNO

Starostna razlika, ki obljublja srečno zvezo

Strokovnjaki so dokazali, da obstaja razlika v starosti med partnerjema, ki ustvarja pravi pogoj za skladno razmerje.
Fotografija: Najboljše je, če starostne razlike ni. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Najboljše je, če starostne razlike ni. FOTO: Thinkstock

Koliko let je med vami in vašim dragim? Rezultati nedavno izvedene študije so pokazali, da v resnici obstaja idealna starostna razlika med intimnima partnerjema. Čeprav je pogosto slišati, da leta niso pomembna, so strokovnjaki z univerze Emory dokazali, da razlika v letih vpliva na trajanje zveze ali zakona.

Zgovorna statistika

Znanstveniki so pod drobnogled vzeli 3000 prostovoljcev in opazili, da večja ko je med partnerjema razlika v starosti, večja je verjetnost razhoda. Če je razlika pet let, je verjetnost 18-odstotna, če ju loči 10 let, naraste na 39 odstotkov, kadar je med moškim in žensko 20 let ali več, pa je verjetnost, da bosta podpisala ločitvene papirje, kar 95-odstotna. Kakšna je torej najboljša razlika? Kot so zapisali izvajalci študije, imajo največ možnosti za uspeh razmerja, v katerih sta partnerja vrstnika.

Zakaj?

Ključni dejavnik za funkcionalno zvezo je dobro spolno življenje, velika starostna razlika pa lahko negativno vpliva na spolno življenje. Tako so vsaj zapisali strokovnjaki, ki pa so pri tem zanemarili dejstvo, da uspešna zveza še zdaleč ni odvisna zgolj od spolnosti in da nekateri pari preživijo, čeprav ta plat povsem zamre.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije