NE SEKIRAJTE SE

Srečni pari se redijo

V prvih letih zakona je ženska lahko težja za več kot deset kil. Tudi moški, ki živijo s partnerico, kupujejo večjo garderobo.
Fotografija: Pridobivanje kilogramov je lahko nalezljivo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Pridobivanje kilogramov je lahko nalezljivo. FOTO: Guliver/Getty Images

Ideja, da pari, ki počnejo stvari skupaj, ostanejo skupaj, ni od včeraj, pa čeprav gre samo za to, koliko kilogramov kaže tehtnica.
V raziskavi Univerze Severne Karoline, ki je spremljala težo 8000 ljudi, so spoznali, da se ženska v prvih petih ali šestih letih zakona lahko zredi za več kot 10 kilogramov, ženske, ki ne živijo s partnerji, pa se zredijo za nekaj manj kot šest kilogramov. Pri moških je dokazano, da pridobijo težo, če status iz samskega spremenijo v oddanega. Če s svojo boljšo polovico živijo več kot dve leti, imajo dvakrat več možnosti, da se zredijo za več kot 11 kilogramov, kot moški, ki ne živijo s svojo partnerico. Dodatno so raziskave pokazale, da imajo srečni mladoporočenci dvakrat več možnosti, da se zredijo, kot pari, ki niso bili tako zadovoljni drug z drugim, slednji imajo pravzaprav več možnosti, da se ne zredijo. Zakaj je tako? Sodeč po rezultatih študije zato, ker srečni pari nimajo potrebe, da bi privlačili še kakšnega drugega človeka kot svojega, zato so zadovoljni s seboj takšni, kakršni so. Ravno obratno pa manj srečni ali nesrečni pari ne pridobivajo teže ali jo celo izgubljajo, ker so nenehno pod stresom. Poleg tega je nabiranje odvečnih kilogramov celo nalezljivo pri poročenih parih, kajti če se začne rediti eden, ima drugi skoraj 40 odstotkov možnosti, da mu sledi, razlog pa je prevzemanje navad drug od drugega. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije