Spolni položaji, zaradi katerih lahko pristanete na urgenci

Nekateri spolni položaji prinašajo veliko tveganja za neljube poškodbe.
Fotografija: Seks stoje se lahko konča na urgenci. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Seks stoje se lahko konča na urgenci. FOTO: Thinkstock

Kombinacija strasti, naglice in neprevidnosti med seksom lahko vodi v neljube posledice, kar je potrdila tudi raziskava, katere izsledke povzema časopis Journal of Impotence Research. Na podlagi teh so strokovnjaki izpostavili spolne položaje, zaradi katerih posamezniki največkrat pristanejo na urgenci. To pa je seznam, ki si ga velja zapomniti.

Položaj po pasje

Prvi na seznamu najnevarnejših seksi poz. Vzrokov za to je več: če se njemu s penetracijo preveč mudi, se lahko na koži okoli vagine pojavijo drobne pekoče ranice. Prav tako lahko v naglici zgreši vagino in penetrira v anus, kar je ob neprimerni pripravi zelo boleče. Hkrati je omenjena poizvedba prišla do zaključka, da do 41 odstotkov poškodb penisa pride v omenjeni pozi. Tudi zlom tega organa je v njej zelo verjeten. Skratka, previdnost ni odveč.

Kavbojka

Še en položaj, v katerem obstaja verjetnost za zlom moškega spolnega organa. V resnici je to poza, ki je glede na statistike za pripadnike močnejšega spola najnevarnejša. Čeprav je priljubljena tako med moškimi kot ženskami, lahko pod napačnim kotom ali zaradi prehitrih gibov pride do usodne poškodbe erektilnega tkiva v moškem spolnem organu, povedano drugače, do zloma penisa.

Seks stoje

V njej sicer niso v nevarnosti intimni organi, a nobenega dvoma ni, da v tej vratolomni pozi, zlasti če se odvija pod prho, lahko hitro pride do zdrsa in padca ter v najhujšem primeru do zloma katere od okončin. Boleče mišice rok in nog naslednji dan so torej najblažja neprijetna posledica akcije v njej.

Položaj 69

Zakaj? Ker lahko njega ali njo malo zanese in na nežnih intimnih organih uporabi zobe. Kar je boleče, neprijetno in zaradi česar se je tudi ta položaj znašel na seznamu najnevarnejših spolnih položajev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije