POZOR

Spolni položaji, ki vas lahko pripeljejo v bolnišnico

Čeprav naj bi bil glavni namen seksa užitek, je ta lahko tudi vir bolečin.
Fotografija: Seks stoje neredko pripelje do bolnišnice. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Seks stoje neredko pripelje do bolnišnice. FOTO: Thinkstock

Nedvomno seks prinaša užitek, a lahko je tudi vir poškodb in bolečin. Da te niso redke in da pari prav zaradi seksi igric neredko pristanejo na urgentnih oddelkih bolnišnic, potrjuje britanska raziskava, katere izsledke povzema Journal of Impotence Research. Strokovnjaki so v njej pod drobnogled vzeli položaje, v katerih najpogosteje pride do zloma penisa ali drugih, z vročimi igricami povezanih nezgod. Naslednji so se znašli na vodilnih mestih.

Po pasje

Na seznamu je prva iz več razlogov: če je on preveč zavzet, lahko na področju vagine povzroči poškodbe kože, če je nepreviden, lahko njegov penis namesto v vagini pristane v anusu (kar, če se zgodi slučajno, ni prav nič seksi). In še en razlog: kot so dokazali britanski strokovnjaki, je prav ta položaj kriv za 41 odstotkov primerov zloma penisa.

Kavbojka

Samo en napačen gib in paru se obeta dolga abstinenca. V pozi, kjer ima glavno besedo ona, pogosto pride do kritičnih poškodb moškega spolnega organa oziroma do zloma penisa.

Seks stoje

Poza, ki je idealna za dneve, ko strasti ni mogoče obvladovati, je še ena od tistih, ki kaj lahko vodi v bolniško posteljo. Res je, najpogosteje ne zaradi zloma penisa, lahko pa med vročo akcijo pride do drugih poškodb: izpahnjeni sklepi rok so na prvem mestu.

69

Ni sicer jasno, ali so poškodbe tu redkejše zato, ker se pari v njej ne ljubijo tako pogosto, ali zato, ker ona pazi, da ne poškoduje korenjaka. A kadar do nevšečnosti pride, so vir poškodb najpogosteje premočni stiki zob s penisom, sledi pa zlom moškega spolnega organa. Kakor koli, tudi tu previdnost ne bo odveč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije